Legendarni američki teniser Džon Mekinro tvrdi da nije video igrača koji bolje pokriva teren od Novaka Đokovića.

Mekinro je prvo odgovarao na pitanje koji teniseri imaju najbolji rad nogu, koji je među najvažnijim faktorima ove igre.

„Borg i Đoković imaju najbolji, Federer im je blizu, tu je i Nadal, nije iznenađenje što su najbolji igrači sjajni i u tome. Borg je imao sjajnu hitrost, morao je, igrao je neobično. A Đoković, mislim da nisam video čoveka koji bolje pokriva teren. Visok je i to pomaže, ali mora da bude i vrlo fleksibilan. A ako ga gledate, ima neverovatan rad nogu i balans“, rekao je Mekinro, a prenosi B92.

„Teško je izabrati između Rodžera, Novaka i Rafe, ali za mene je Đoković neko ko mora da se pobedi, iako je Rafa izgledao bolje na travi prošle godine. Mnogo zavisi od žreba, da li će dobiti nekog nezgodnijeg rivala na startu turnira. Ako je dobar server u prvoj rundi, kada još nisi u ritmu, bude teško. Teško je izdvojiti još nekog pored velike trojke“, istakao je Amerikanac.

Ipak, Mekinro je izdvojio jednog mladića koji bi mogao da ugrozi dominaciju pomenutih veterana.

„Velika trojka ima neverovatno volju za pobedom, ali će biti dobro za igru ako se pojave još neki pobednici. Stefanos Cicipas je najbolji među mladim igračima. Osvajaće velike turnire pre ili kasnije. Sve je u tvom takmičarskom žaru. On ima veličinu, udarce, nikoga se ne plaši. Bilo bi sjajno videti ga jednog dana kao Grend slem šampiona“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.