Sastanak predsedavajućeg Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera i poslanika održava se u Narodnoj skupštini Srbije, a na sastanak je došao i deo opozicije koja bojkotuje rad parlamenta, preneo je N1.

Sastanku prisustvuje poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić, poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić, šefica poslaničke grupe „Pokret za spas Srbije – Nova Srbija“ Sanda Rašković Ivić koja je inače i potpredsednica Narodne stranke.

Na sastanku je i šefica opozicione poslaničke grupe Stranke moderne Srbije Tatjana Macura, koja je prekinula bojkot parlamenta.

Mekalister je na sastanak došao sa šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem, a dočekao ih je zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Vladimir Orlić.

Sastanku iz vladajuće većine, između ostalih, prisustvuju i šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević, šef poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Milorad Mijatović, poslanik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević, poslanik Jedinstevene Srbije Petar Petrović i poslanica Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač.  

Dejvid Mekalister se prethodno sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministarkom Jadrankom Joksimović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.