Megan Markl se vratila u Kanadu usled eskalirajuće krize moharhije nakon najave Harijeve i njene najave da planiraju da se povuku iz kraljevskog života.

U izjavi objavljenoj u sredu, princ Hari i Megan Markl istakli su svoju nameru da postanu „finansijski nezavisni“. Mediji u Britaniji su ovu kriznu situaciju koja je pogodila kraljevsku porodicu nazvali „Megzit“.

Kraljica, princ od Velsa i vojvoda od Kembridža od tada su, prema pisanju britanskih medija, naložili visokim zvaničnicima da, zajedno sa vladom, rade „ubrzani“ na tome da pomognu paru da pronađe „izvodljiva rešenja“, u roku od nekoliko dana, a ne nedelja.

Pojavili su se izveštaji da su se Hari i Megan „osećali primorani da obelodane svoje planove prerano nakon što su saznali da je tabloid San … dobio informacije o njihovoj internoj diskusiju o svom statusu i pripremao priču …“

Tvrdnju koju je izneo Njujork tajms, odbacio je Den Vuton, izvršni urednik Sana, koji insistira na tome da je 28. decembra prvi put objavljena priča, tvrdeći da je par imao 10 dana da razmisli o svojoj šokantnoj najavi.

Izgleda da je kraljica pokušala da spreči njihovo saopštenje javnosti, nakon što je princ Hari zamoljen da se sastanu na njenom privatnom imanju Sendringem, prema izveštajima, ali da je par to „ignorisao“, piše Indipendent.

Najnovija dešavanja otkrivaju podele u srcu britanske monarhije koju je već potresao katastrofalni televizijski intervju vojvode Jorka o njegovoj vezi sa osuđenim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstajnom koji je nedavnmo izvršio samoubistvo.

Jutros je saopšteno da se Megan Markl vraća u Kanadu da bude sa sinom.

Par je proveo šest nedelja u Kanadi krajem 2019. godine pre odlaska u Britaniju. Njihov sin, Arči ostao je u Kanadi kad su se Hari i Megan vratili kako bi se objavili i izneli svoje planove za izgradnju „naprednije“ uloge za sebe.

Megan je odletela iz Londona za Kanadu nekoliko sati nakon što su Saseksi šokirali svet svojom odlukom i ona će tamo možda ostati u doglednoj budućnosti, otkrio je sinoć Dejli mejl.

Par je „prestravio i šokirao“ Harijevu porodicu, uključujući i povređenu i besnu“ kraljicu, koja ih je molila da odlože objavu svojih „nuklearnih“ planova, piše Dejli mejl. Princ Čarls i princ Vilijam dobili su kopiju izjave deset minuta pre nego što su je uživo objavili na njihovoj tajno razvijenom veb sajtu,

Sinoć je kraljica održala niz poziva u kojima su učestvovali ona, Čarls, Vilijam i Hari – bez Megan.

Mediji spekulišu i da je Hari odleteo za Kanadu, ali nema zvanične potvrde.

Kraljevska porodica je „povredena objavom vojvode i vojvotkinje od Saseksa da će se povući kao visoki članovi porodice. Princ Hari i Megan nisu se savetovali ni sa kim iz porodice o svom saopštenju“, rečeno je dopisniku BBC za kraljevska pitanja u izvorima Bakingemske palate. Kako prenose, Bakingemska palata bila je potpuno iznenađena odlukom, pošto su razgovori o njihovoj buducnosti poceli, ali su bili u vrlo ranoj fazi, javlja BBC.

Ni kraljica Elizabeta, koja je svoj život posvetila javnoj dužnosti od kada je nasledila oca 1952. godine, ni princ Čarls, Harijev otac i naslednik prestola, nisu konsultovani u vezi sa saopštenjem, objavljenim na Instagramu.

„Odlučili smo se da ove godine napravimo prelaz u stvaranju nove progresivne uloge u ovoj instituciji“, navodi se u saopštenju.

„Nameravamo da se povučemo kao ‘stariji’ članovi Kraljevske porodice i radimo na tome da postanemo finansijski nezavisni“, saopštili su princ Hari i njegova supruga.

Hari i Megan, formalno vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, naveli su da su razmišljali mesecima i da će podeliti vreme izmedđu Britanije i Severne Amerike, kako bi sebi i svojoj bebi omogućili prostor koji im je potreban.

Komentar(1)

  1. Mađioničar
    11. јануар 2020. 01:48

    I oni imaju skretače pažnje sa ozbiljnijih problema. Dobro je, nismo jedini :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.