Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl je otkrila da je pretrpela pobačaj kada se preselila u SAD u autorskom tekstu za Njujork tajms u rubrici „Gubici koje delimo“.

Megan je napisala da se to desilo jednog julskog jutra koje je izgledalo kao i svako drugo. Kada se probudila i nahranila pse, pospremila je Arčijevu odeću i bojice, a onda vezala kosu u rep. Krenula je da zameni Arčiju pelenu kada je osetila jak bol u stomaku.

“Nakon što sam promenila pelenu, osetila sam oštar grč. Spustila sam se na pod sa njim u naručju, pevajući mu uspavanku da bi nas oboje smirila. Vesela melodija bila je potpun kontrast mom osećanju da nešto nije u redu”, napisala je Markl.

„Dok sam držala svoje prvorođeno dete, znala sam da gubim drugo“.

Kako je napisala, nekoliko sati kasnije je ležala u bolničkom krevetu, držeći supruga za ruku.

“Osećala sam toplinu njegovog dlana, a on mi je ljubio ruku koja je bila mokra od naših suza. Zureći u hladne bele zidove, oči su mi se zastaklile. Pokušala sam da zamislim kako ćemo se izlečiti”, napisala je Markl.

Dok je ležela u bolnici, zapitala se da je jedini način da zaceli rane da se saoseća sa bolom drugih ljudi i pita ih – „jesi li dobro?“.

„Jesmo li? Ova godina je dovela do toliko prelomnih tačaka. Gubitak i bol su mučili svakoga u 2020. godini. Čuli smo razne priče i ljudskim sudbinama u borbi protiv koronavirusa…“, napisala je Markl.

„Izgubiti dete znači nepodnošljuvu tugu, koju su nažalost mnogi iskusili, a malo ko je o njoj govorio. Otkrili smo da mnogo žena doživi pobačaj. Ali, prebrodimo ovo zajedno. Kada podelimo svoj bol, činimo prvi korak ka izlečenju. I na ovaj Dan zahvalnosti, budite zahvalni i pitajte druge da li su dobro“, napisala je Markl i dodala: „Da li smo mi dobro? Bićemo“.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.