Vojvotkinja od Saseksa Megan Markl je otkrila da je pretrpela pobačaj kada se preselila u SAD u autorskom tekstu za Njujork tajms u rubrici „Gubici koje delimo“.

Megan je napisala da se to desilo jednog julskog jutra koje je izgledalo kao i svako drugo. Kada se probudila i nahranila pse, pospremila je Arčijevu odeću i bojice, a onda vezala kosu u rep. Krenula je da zameni Arčiju pelenu kada je osetila jak bol u stomaku.

“Nakon što sam promenila pelenu, osetila sam oštar grč. Spustila sam se na pod sa njim u naručju, pevajući mu uspavanku da bi nas oboje smirila. Vesela melodija bila je potpun kontrast mom osećanju da nešto nije u redu”, napisala je Markl.

„Dok sam držala svoje prvorođeno dete, znala sam da gubim drugo“.

Kako je napisala, nekoliko sati kasnije je ležala u bolničkom krevetu, držeći supruga za ruku.

“Osećala sam toplinu njegovog dlana, a on mi je ljubio ruku koja je bila mokra od naših suza. Zureći u hladne bele zidove, oči su mi se zastaklile. Pokušala sam da zamislim kako ćemo se izlečiti”, napisala je Markl.

Dok je ležela u bolnici, zapitala se da je jedini način da zaceli rane da se saoseća sa bolom drugih ljudi i pita ih – „jesi li dobro?“.

„Jesmo li? Ova godina je dovela do toliko prelomnih tačaka. Gubitak i bol su mučili svakoga u 2020. godini. Čuli smo razne priče i ljudskim sudbinama u borbi protiv koronavirusa…“, napisala je Markl.

„Izgubiti dete znači nepodnošljuvu tugu, koju su nažalost mnogi iskusili, a malo ko je o njoj govorio. Otkrili smo da mnogo žena doživi pobačaj. Ali, prebrodimo ovo zajedno. Kada podelimo svoj bol, činimo prvi korak ka izlečenju. I na ovaj Dan zahvalnosti, budite zahvalni i pitajte druge da li su dobro“, napisala je Markl i dodala: „Da li smo mi dobro? Bićemo“.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.