Megan Markl pokrenula podkast, prva gošća Serena Vilijams

0
EPA-EFE/SEM VAN DER WAL

Nekadašnja američka glumica Megan Markl, supruga britanskog princa Harija, pokrenula je u utorak podkast koji će razbijati klišeje o ženama, a prva gošća biće joj teniska zvezda Serena Vilijams.

Dvanaest epizoda podkasta pod nazivom „Archetypes“ – ime koje asocira na njenog sina Arčija, ali i na organizaciju „Archewell“ koju je osnovala zajedno sa suprugom – biće zapravo „prijateljski i iskren“ razgovor vojvotkinje od Saseksa i njenih gostiju, ističe se u predstavljanju emisije na Spotifaju.

„Ludača“, „diva“, „histerična“: „Ove se reči često čuju u medijima, na internetu, kod kuće (…). Ući ćemo u koren ovih reči kako bismo shvatili zašto se i dalje koristimo njima“ i kako bismo ih suzbijali, rekla je Markl koja će razgovarati i sa „stručnjacima i s istoričarima“, navodi Spotifaj.

U prvoj epizodi Megan Markl i Serena Vilijams, prijateljice koje su obe rođene u Los Anđelesu, razgovaraju o ambiciji i smislu koji ta reč može da popri kada se odnosi na ženu, rekle su.

Serena Vilijams je početkom avgusta najavila svoje skoro povlačenje iz tenisa nakon 25 godina karijere i 23 Grend slem naslova, rekavši da želi da se „usredsredi na ulogu majke“ i na „ciljeve na duhovnom planu“.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa napustili su 2020. kraljevski život u Velikoj Britaniji i preselili se u Kaliforniju, gde sada žive s dvoje dece u elitnoj četvrti.