Megan Markl: “Jedino pogrešno je da ne kažem ništa jer je život Džordža Flojda bio važan…”

0
Foto Profimedia

Vojvotkinja od Saseksaa progovorila je o smrti Džordža Flojda u obraćanju maturanatima u njenoj bivšoj srednjoj školi, Bezgrešno srce, u Los Anđelesu. U svom petominutnom obraćanju, koje je održala u sredu uveče, Megan je nedavne događaje u SAD-u opisala kao “apsolutno pogubne”.

“Nisam bila sigurna šta bih mogla da vam kažem”, rekla je 38-godišnja Megan pre nego što je krenula da pominje Flojda i druge žrtve policijske brutalnosti.

„Htela sam da kažem pravu stvar. Shvatila sam da je jedino pogrešno da ne kažem ništa, jer je život Džordža Flojda bio važan, i život Breone Tejlor je bio važan, i život Filando Kastilje je bio važan, i život Tamira Rajsea je bio važan”, preneo je Indipendent.

Vojvotkinja se takođe osvrnula na živote „toliko mnogo drugih ljudi“ čija imena ne znamo.

Megan je zahvalila učiteljici iz škole što joj je dala hrabrosti da izgovori ono u šta veruje. „Jedna od mojih učitelja, gospođa Polia, rekla mi je:„ uvek se sećajte da tuđe potrebe postavljate iznad svojih sopstvenih strahova. “ “To me je držalo tokom celog života i razmišljala sam o tome više poslednje nedelje nego ikada pre”, rekla je ona.

Ona je svoje obraćanje zaključila notom optimizma. “Videli smo ljude kako se solidarišu, vidimo kako se zajednice okupljaju i podižu”, rekla je ona. “Bićete deo ovog pokreta.”