Britanski princ Hari i njegova supruga Megan Marl govorili su o svojoj kampanji protiv negativnosti na društvenim mrežama, dok je Hari upozorio na „globalnu krizu mržnje“ koja utiče na mentalno zdravlje ljudi.

Par, službeno poznat kao vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, učestvovali su u dvosatnoj onlajn raspravi čiji je domaćin bio Time100 Talks, s nekolicinom stručnjaka s kojima su se ove godine sastali kako bi promovirsli više saosećanja na onlajn forumima, piše N1 Zagreb.

„Ovo je globalna kriza. Globalna kriza mržnje, globalna kriza dezinformisanja i globalna zdravstvena kriza“, rekao je Hari u uvodnom komentaru rasprave „Stvaranje boljeg sveta“.

Hari i Megan preselili su se u južnu Kaliforniju ove godine, nakon što su odstupili sa svojih kraljevskih dužnosti kako bi vodili nezavisniji život i pobegli od nasrtljivih britanskih medija.

Megan je rekla da je imperativ da onlajn interakcije budu zdravije za sve.

„Ovo nije samo problem mentalnog zdravlja ili emocionalne dobrobiti. Ovo je problem čoveka. I to što se događa svima nama onlajn duboko utiče na nas“, rekla je ona.

Megan je prošle sedmice navela da je ugasila sve svoje lične profile na društvenim medijima pre nekoliko godina, kao i da nije želela da čita šta ljudi pišu o njoj onlajn „kako bi se zaštitila.“

U podcast razgovoru s tinejdžerima prošle sedmice, kojim je obeležen Svetski dan mentalnog zdravlja, Megan je rekla da je „u 2019. godini bila najviše botovana osoba onlajn u celom svetu – i među muškarcima i među ženama.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.