Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa saopštili su danas da se povlače iz „kraljevskog života“. Naime, oni su objavili da više neće biti „viši“ članovi kraljevske porodice, a planiraju i da se presele – živeće na relaciji Velika Britanija – Kanada.

U saopštenju objavljenom i na njihovom Instagram nalogu naveli su da „planiraju da uspostave progresivnu novu ulogu unutar ove institucije“. Isto je saopštila i Bakingemska palata.

Oni su dodali i da će „raditi na tome da postanu finansijski nezavisni“.

Prema pisanju britanskih medija, Bakingmeska palata je razočarana ovom njihovom odlukom, a spekuliše se da to nisu rekli kraljici pre nego što su objavili u javnosti.

Tabloid Dejli mejl navodi, pozivajući se na novinara BBC-a zaduženog za pitanja kraljevske porodice Džonija Dajmonda, koji je objavio saznanja da „nijedan član kraljevske porodice nije konsultovan o njihovoj odluci“.

Dejli mejl je citirao i portparolku Bakingemske palate da su razgovori sa parom o njihovoj odluci u ranoj fazi i da su, uz razumevanje njihove želje za drugačijim pristupom, ove stvari suviše složene i da će im biti potrebno vreme.


https://www.instagram.com/p/B7EaGS_Jpb9/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.