Medojević: “URA će ići ka pregovorima sa DPS i vanrednim izborima. U dogovor DF-a i Demokrata nije bio uključen Krivokapić…”

0
Foto: Profimedia

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i predsednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević rekao je danas da premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić nije bio uključen u postizanje dogovora između DF i Demokratske Crne Gore, javlja Portal RTCG, a prenose podgoričke Vijesti.

On je na konferenciji za medije rekao kako veruje da će Građanski pokret URA ići ka pregovorima sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), internacionalizaciji problema i vanrednim izborima.

On je naglasio da bi bilo bolje da su Demokrate odmah pristupile dogovoru sa DF.

“Mi smo bili za novu Vladu, da bude formirana od postojeće većine plus manjinske partije. Kompromis sa Demokratama je da idemo u rekontruisanu vladu, oni više ne stoje na poziciji ekspertske vlade”, pojasnio je Medojević.

Istakao je da računa da URA i dalje bude deo vlasti, ali ne u kapacitetu kao do sada sa pet i po procenata podrške građana.

DF, kako je rekao Medojević, u kontinuitetu govori o neodrživosti aktuelne crnogorske vlade.

“Ona nije stabilna vlada i ne može, kaže, sprovesti nužne reforme, imajući u vidu da je njihov neprijatelj nedemontirana DPS”, rekao je Medojević.

On je poručio da “Vlada koja je formirana nije bila odgovorna građanima, već Crkvi i koncernu Vijesti”.

Naglasio je i da Evropska unija (EU) već četiri godine nije garant stabilnosti i da je Zapadni Balkan prepušten sam sebi.

“Zbog unutrašnjih poroblema u EU ona nije okrenuta proširenju koje je faktički zaustavljeno”, ocenio je Medojević.

Crna Gora, kao je rekao, mora biti deo projekta Otvoreni Balkan, navodeći kako je premijer Zdravko Krivokapić odbio da javnosti saopšti da je to bio zahtev Nemačke.

“Ako države Balkana samo regulišu oporezivanje, carinjenje, to će imati pozitivno dejstvo na otvaranje novih radnih mesta”, rekao je Medojević.