Medojević: Neće crkva određivati ministre, čudo da Abazovića zanima vojska kad je URA zelena partija…

2
Foto: Profimedia

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević kaže da u novoj Vladi Crne Gore žele da participiraju u onim resorima koji su kompatibilni sa njihovim programom i za koje imaju kvalitetne ljude, prenosi N1.

“Imali smo sastanak na nivou lidera i pre nego što je Krivokapić dobio mandat, razjasnili smo sve nejasnoće u vezi sa principom funkcionisanja vlade. Preostaje faza gde ćemo obavestiti mandatara u kojim oblastima želimo da participiramo. Politika je javna delatnost i treba sve javno reći, zainteresovani smo za one oblasti bliske pokretu – demokratsku tranziciju, reforme, borbu protiv korupcije, oblasti nauke i tehnologije, razvoj i prosvetu. Imamo još kvalitetnih ljudi, ali to su one oblasti kompatibilne sa programom našim”, rekao je Medojević.

Kako kaže, čudi ga interesovanje URA za bezbednost jer, kako je rekao, čudno je da jedna partija koja je zelena pokazuje zanimanje za vojsku i bezbednost.

“Te partije u Evropi obično pokazuju interesovanje za ekoligiju, ljudska prava, prvi put da URA iskazuje interesovanje za ovu kompleksnu i rizičnu oblast, i za reforme koje treba sprovesti u tom sektoru”, kaže Medojević.

Komentarišući navode o mešanju crkve u unutrašnja politička pitanja, Medojević je rekao da će im biti potrebna duhovna i moralna podrška koju crkva ima, ali da crkva neće odlučivati ko će biti ministar, niti ko će na koju funkciju.

2 KOMENTARA

  1. Полако г. Медојевићу, г. Абазовић има златни кључић и хоће да отвори врата да сви побегнете из комунистичког брлога у коме се Црна Гора налази од 1944. Испоштујте га, шта фали да неко из УРЕ води рачуна о безбедности, а да зменик буде неко од нпр. Демократа, или СНП-а. Председник владе заједно са свима креира политику и у економском сектору и у сектору безбедности. Власт се дели и нико нема монопол ни на један сектор. Ваљда се тако договарате. Тако је и код нас у Србији, све пуца од демократије и договора. Када би се шалили, наравно.

Comments are closed.