Medojević najavio da podnosi ostavku na poslaničko mesto: “Neću da budem deo ove većine…”

1
Foto: Profimedia

Lider crogorskog Pokreta za promene Nebojša Medojević saopštio je danas da će podneti ostavku na poslaničku funkciju u crnogorskom parlamentu, pišu Vijesti.

On je kazao da će, u dogovoru sa poslaničkim klubom PzP-a, ostavku podneti nakon završetka rasprave o budžetu gde, kako je kazao, treba javnosti da pokažu ideološke, političke i stručne razlike između nove vlade predvođene premijerom Zdravkom Krivokapićem i PzP-a.

Rasprava o budžetu će, smatra Medojević, pokazati da su bile tačne njegove ocene o “vladi kontinuiteta”.

“Rasprava o budžetu će zaokružiti moje djelovanje u Parlamentu Crne Gore od 2006. i pokazati principijelnost, stručnost i ispravnost programskih principa PzP i našu upornu borbu protiv neoliberalnig globalnog koncepta koji je doveo do brutalne pljačke države i naroda, strukrurnog siromaštva i korupcije. Kako je premijer Zdravko Krivokapić i u ekspozeu jasno poručio da nije za diskontinuitet i demontažu komunističko-mafijaškog sistema, rasprava o budžetu će pokazati da ova Vlada nastavlja i istu pogubnu ekononomski politiku Đukanovića i Vukotića, koja je zemlju dovela u dužničko ropstvo i bankrot”, rekao je Medojević.

Ističe da je za njega stav nove Vlade da “procesuiranje Đukanovića nije prioritet zato što je on zasluzan za nezavisnost države i da bi dodatno produbilo rovove u Crnoj Gori” apsolutno neprihvatljiv i dokaz da je “iza scene napravljen sramotni dil” sa Đukanovićem o “amnestiranju od svih zločina i pljačke ovog naroda” i da Vlada Krivokapića i potpredsednika Dritana Abazovica neće “konfiskovati imovinu porodice Đukanović koja je stečena pljačkom.”

Medojević navodi da Đukanović za njega nikad neće biti “uvaženi predsjednik države” i da je “njegovo amnestiranje od odgovornosti znak slabosti i kulavičluka političke i društvene elite koja stoji iza ove Vlade”.

“U svom govoru prilikom rasprave o Programu rada Vlade, precizno sam pojasnio naše ideološke i političke razlike oko prirode i karaktera Vlade, upozorio na istorijske posledice pogresne politike Vlade u odnosu na tranziciju vlasti i predložio moj plan radikalnih reformi za demontazu totalitarnog rezima i stvaranja uslova za demokratiju i ekonomski oporavak. U raspravi o budžetu iznijeću i moje viđenje radiklanog raskida u ekonomskoj politici sa neoliberalnim globalističkim modelom i predlog nove ekonomske politike. I to će biti to”, navodi Medojević.

1 KOMENTAR

  1. Медојевић не може да прежали што није добио министарско место. И на најгори начин се због тога свети Влади која тек ступа на сцену и сигурно не може очас да у потпуности замени и смени политику “вечитог М. Ђукановића”. А можда овом претњом, јер Кривокапић има само ј е д н о г посланика више од ДПС, мисли да изнуди жељено место. Жалосно.

Comments are closed.