Medojević: “Možda je Abazoviću cilj da napravi što i Stipe Mesić, da kaže – ja sam bio premijer Crne Gore i posle mene ona ne postoji”

0
Printscreen/YouTube/BN Televizija

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević rekao je da još nije dobio zvanični poziv Građanskog pokreta URA na razgovore o izlasku iz političke krize. Rekao je da će nekoliko dana biti van Crne Gore i da će se eventualnom pozivu odazvati nakon toga.

Potpredsednica PzP-a Branka Bošnjak ranije danas saopštila je da će Medojević voditi pregovore u ime te partije. Medojević je istakao da PzP sve odluke donosi na organima stranke.

“Mi smo uvek bili za formiranje vlade na osnovu izborne volje”, rekao je on na pres konferenciji, podsetivši da je prvi u Demokratskom frontu tražio nove izbore, prenose Vijesti.

Rekao je da su potpredsednici PzP-a Branka Bošnjak i Branko Radulović juče imali neformalne razgovore sa kolegama poslanicima.

“Sa Dritanom Abazovićem nemam ni građansku komunikaciju, ali da to ne znači da ne možemo politički da razgovaramo”, rekao je Medojević.

Rekao je da bi Abazoviću tokom razgovora poručio da će biti odgovoran za dezintegraciju Crne Gore.

“Da pokušava da napravi antisrpsku vladu, da će to dovesti do homogenizacije srpskog političkog faktora, do radikalizacije njihovih političkih zahteva, što može voditi dezintegraciji Crne Gore. Možda je to cilj Abazovića, kao etničkog Albanca, da napravi što je napravio Stipe Mesić, da kaže – ja sam bio predsednik Vlade Crne Gore i posle mene Crna Gora ne postoji”, rekao je Medojević.