Mediji: Pronađene slike devojčica iz Petnice u stanu osumnjičenog

0
Printscreen/YouTube/RTV Marš HD Valjevo

U iznajmljenom stanu bivšeg radnika Istraživačke stanice Petnica, Branislava Savića (65) zvanog Savan, koji se sumnjiči za seksualno nasilje pronađene su fotografije devojaka, koga je pet nekadašnjih polaznica ove institucije u ispovesti za nedeljnik “Vreme” označilo kao seksualnog zlostavljača u periodu od 2003. do 2014. godine, prenose mediji.

Sledi veštačenje tih fotografija i identifikacija žrtava, kako bi mogla da se formira krivična prijava, prenosi Blic.

Policija je nedavno upala u iznajmljeni stan Savića i tom prilikom zaplenila više kutija filmova sa fotografijama nagih maloletnica. Reč je o slikama koje datiraju još iz ranih 90-godina, piše nova.rs.

Takođe, zaplenjeni su kompjuteri, koji su poslati na veštačenje.

Iako se najpre smatralo da su svi dokazi uništeni, s obzirom na to da je nekadašnji direktor Petnice Majić izjavio da je uprava Petnice računar na kome su se nalazile fotografije devojčica reformatirala, čime su uništeni svi dokazi, situacija se potpuno promenila nakon upada službenika MUP u iznajmljeni stan Savića.

Savić je u sklopu predistražnih radnji o slučaju koji danima potresa Srbiju, a koje je pokrenulo Osnovno tužilaštvo u Valjevu, saslušan u svojstvu građanina, s obzirom da je reč o informativnom razgovoru, obavljenim prethodnom sa bivšim i sadašnjim direktorom Petnice, kao i sa nekoliko svedoka.

On nije uhapšen, kako je objasnila viša tužiteljka Dragana Marković, “jer istražni organi najpre žele da obezbede žrtve”.