Opština Trstenik danas je ponovo uvela vanrednu situaciju zbog pogoršane epidemiološke situacije na teritoriji opštine, dve nedelje nakon što je ukinuta, prenosi Blic.

Poslednji izveštaj Zavoda za javno zdravlje Kruševac takođe potvrđuje da je u Trsteniku došlo do porasta broja novozaraženih.

„Od početka epidemije je na teritoriji naše opštine registrovano 109 pacijenata pozitivnih na COVID-19, a među 11 novobolelih u čitavom Rasinskom okrugu, 10 iz Trstenika. Ispitivanjem kontakata obolelih, dokazano je prenošenje bolesti u kafićima, zabeleženo je i nepoštovanje propisanih preventivnih mera kod građanstva“, rekla je predsednica opštine Milena Turk.

Ona navodi da je „doneta odluka o proglašenju vanredne situacije i da su preduzete posebne mere kako bi se sprečilo dalje širenje virusa“. Sugrađane moli da se pridržavaju propisanih mera kako bi se što pre izborili sa pandemijom, pišu „Novosti“.

Prema podacima ZZJZ Kruševac, u poslednja 24 sata potvrđena su 3 slučaja zaraze koronavirusom, a među njima, dva u opštini Trstenik i jedan slučaj u Kruševcu.

Od početka epidemije u Rasinskom okrugu zabeleženo je 1.487 slučajeva COVID-19, a trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 4.282 osobe. Izlečeno je 1.409 lica.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.