Mediji: “Kamiondžija upucao Srbina u Čikagu i ranio Makedonku, pa izvršio samoubistvo”

0
EPA-EFE/TANNEN MAURY

Jedna osoba je ubijena, a jedna ranjena u pucnjavi u predgrađu Čikaga, Bar Ridžu, saopštila je policija. Napadač pucao sebi u glavu pred policijom, prenosi Čikago san tajms.

Do pucnjave je došlo u popodnevnim satima, kada je zaposleni u jednoj firmi pucao na kolegu, kaže šef policije Džon Mejden, prenosi Čigao san tajms.

Napadač je zatim pobegao sa mesta pucnjave. Policija je, nakon kraće potere, uspela da ga pronađe, ali je on, pred njima, izvršio samoubistvo.

Portal Serbijan tajms navodi da je ubijen Srbin N. M, vlasnik kompanije u kojoj je došlo do pucnjave. Ranjena ženska osoba, koja se tu zatekla, je Makedonka, a ranjena je kada je neimenovani Afroamerikanac nastavio da puca u drugoj kompaniji koja se nalazi u istom objektu, a čiji je vlasnik Makedonac.

N. M. je preminuo na putu do bolnice, a stanje ranjene ženske osobe je za sada stabilno. Ona se nalazi u bolnici, na intenzivnoj nezi.

Napadač je, kako se navodi, vozač kamiona koji je radio u ovoj firmi. Prema prvim informacijama, do pucnjave je došlo posle kraće i žustre rasprave zbog poslovnog nesporazuma.