Stranka slobode i pravde (SSP), Demokratska stranka (DS), Narodna stranka i Pokret slobodnih građana (PSG) postigle su dogovor o zajedničkom izlasku na izbore na svim nivoima, piše N1.

Stranke koje predvode Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Vuk Jeremić i Pavle Grbović su se saglasile, i sa još nekoliko manjih partnera, učestvovaće na izborima na svim nivoima.

Zamenik predsednika SSP-a Borko Stefanović je rekao da su vrlo blizu dogovora i da veruje da će do dogovora brzo doći.

Kasnije je Jeremić, kao predsednik NS, rekao da dogovor opozicije o zajedničkom nastupu treba sklopiti što pre, a da bi u suprotnom bilo najbolje da se on i lideri Demokratske stranke i Stranke slobode i pravde, Zoran Lutovac i Dragan Đilas, više ne bave politikom.

“Ako se ne dogovorimo, sledeća najkorisnija stvar je da Lutovac, Đilas i ja skočimo s mosta”, rekao je Jeremić, a prenosi N1.

Podsetimo, govoreći o toku dogovora sa drugim liderima opozicije, Jeremić je početkom novembra rekao da trenutno „nismo tamo gde bi Narodna stranka volela da budemo“.

„Što se tiče nas, taj dogovor je trebao da bude postignut još juče“, ocenio je tada Jeremić, dodajući da je njegov stav da pregovori već predugo traju

Potom je predsednik SSP Dragan Đilas krajem prošle nedelje izjavio je da su razgovori opozicije o eventualnom zajedničkom izlasku na izbore intenzivirani prethodnih dana i da bi tokom naredne nedelje mogli da izađu sa zajedničkim stavom pred građane.

“Razgovori su vrlo intenzivirani prethodnih dana, posebno posle povratka Vuka Jeremića u zemlju. U ovom slučaju ćemo pokazati odgovornost i ako odlučimo da idemo na izbore, na listu ćemo uključiti i nestranačke ličnosti”, reako je nedavno Đilas

Podsetimo, Zoran Lutovac je u emisiji „Utisak nedelje“ rekao da su DS, Narodna stranka i SSP postigle načelni dogovor oko zajedničkog nastupa na izborima, a da se konačna odluka očekuje krajem nedelje.

https://www.nstore.rs/product/crni-petak-digitalno/
https://www.nstore.rs/product/crni-petak-pretplata-knjige/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.