Mediji: “Dojava o bombi u Velikom Trnovcu, glasanje još nije počelo”

0
Ilustracija/EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

(Beta) – U Velikom Trnovcu u Osnovnoj školi “Muharem Kadriu”, gde je biračko mesto broj šest, na kojem se danas ponavljaju parlamentarni izbori, stigla je telefonska dojavi o bombi. 

Međutim, kako saznaje portal Bujanovačke, članovi biračkog odbora odbili su da napuste biračko mesto i pored zahteva direktora škole. 

U Veliki Trnovac je stigao funkcioner SPS Veljko Odalović koji razgovara s članovima biračkog odbora. Sastanak je zatvoren za javnost. 

Glasanje u Velikom Trnovcu uopšte nije počelo, jer članovi biračkog odbora iz albanske koalciije ne dozvoljavaju predstavnicima srpskih stranaka da kontrolišu evidentiranje glasača u izvodu iz biračkog spiska. 

“Uvid u birački spisak i kontrolu treba da vrše jedan Albanac i jedan Srbin. Albanci ne dozvljavaju da bilo ko od Srba ima uvid u birački spisak. Oni su seli tu, ne puštaju nikog drugog i zbog toga glasanje nije ni počelo”, rekao je predsednik biračkog odbora Dejan Menković. 

Dodao je da glasanje ne može da počne dok na svakoj od tačaka sprovođenja izbora – lampi, biračkom spisku, ličnim dokumentima i predaji glasačkih listića ne budu po jedan Srbin i Albanac.