(Beta) – U Velikom Trnovcu u Osnovnoj školi „Muharem Kadriu“, gde je biračko mesto broj šest, na kojem se danas ponavljaju parlamentarni izbori, stigla je telefonska dojavi o bombi. 

Međutim, kako saznaje portal Bujanovačke, članovi biračkog odbora odbili su da napuste biračko mesto i pored zahteva direktora škole. 

U Veliki Trnovac je stigao funkcioner SPS Veljko Odalović koji razgovara s članovima biračkog odbora. Sastanak je zatvoren za javnost. 

Glasanje u Velikom Trnovcu uopšte nije počelo, jer članovi biračkog odbora iz albanske koalciije ne dozvoljavaju predstavnicima srpskih stranaka da kontrolišu evidentiranje glasača u izvodu iz biračkog spiska. 

„Uvid u birački spisak i kontrolu treba da vrše jedan Albanac i jedan Srbin. Albanci ne dozvljavaju da bilo ko od Srba ima uvid u birački spisak. Oni su seli tu, ne puštaju nikog drugog i zbog toga glasanje nije ni počelo“, rekao je predsednik biračkog odbora Dejan Menković. 

Dodao je da glasanje ne može da počne dok na svakoj od tačaka sprovođenja izbora – lampi, biračkom spisku, ličnim dokumentima i predaji glasačkih listića ne budu po jedan Srbin i Albanac.

https://www.nstore.rs/product/citalacki-raj-godisnja-pretplata-na-digitalno-izdanje-nedeljnika-2000-knjiga/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.