Mediji: “Dogovorene nove oštrije mere na sastanku medicinskog dela Kriznog štaba i Vlade…”

0
(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)

Konsultacije medicinskog dela Kriznog Štaba i predstavnika Vlade završene su oko 17 časova, a na sastanku se pričalo o potencijalnim novim merama. Ta odluka će, kako pišu mediji, građanima biti saopštena narednih dana, prenose mediji.

Juče i danas u Srbiji je, prema poslednoj odluci Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa od petka, sve zatvoreno osim prodavnica sa prehrambenim proizvodima, apoteka i benzinskih pumpi.

Takođe je odlučeno da srednjoškolci i sledeće nedelje treba da nastave sa onlajn nastavom, a novina je da će im se od sutra u nastavi na daljinu pridružiti i učenici viših razreda osnovnih škola.

Prema aktulenim merama, tokom radnih dana duže vreme nije bilo ograničenja, a ugostiteljskim objektima dozvoljeno je da rade do 20h.

I predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je ranije da će danas imati sastanak sa medicinskim delom Kriznog štaba i istakla da će mere protiv korona virusa morati da budu pooštrene.

“Sigurno ćemo morati da pooštrimo mere, ali videćemo šta je moguće da uradimo i šta je najpametnije da uradimo”, rekla je Brnabić u lazarevačkom selu Junkovac odgovarajući na pitanja novinara hoće li biti pooštrovanja mera.

Premijerka je navela da medicinski deo Kriznog štaba insistira na tome da se pooštre mere.

“Pokušavamo da nađemo balans i mislim da u tome uspevamo, jer i dalje imamo generalno dosta dobre pokazatelje i ekonomske i zdravstvene”, rekla je premijerka.