Dijana Hrkalović puštena iz pritvora

0
Printscreen/YouTube/MUP Republike Srbije

Dijana Hrkalović, bivša sekretarka u Ministrarstvu unutrašnjih poslova izašla je iz pritvor, prenose mediji.

Vest o puštanju iz pritvora kako prenosi Nova.rs potvrdio je njen adokat Ahmed Delimeđac.

Istraga protiv nje završena je u četvrtak, saslušani su svi svedoci i juče je trebalo da bude doneta odluka o pritvoru.

Specijalni sud u Beogradu ukinuo je pritvor bivšoj državnoj sekretarki u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović, rekao je za Tanjug jedan od njenih branilaca Nenad Tasić.

Odluku o ukidanju pritvora je donelo krivično vanpretresno veće suda nakon što je tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv nje zbog krivičnog dela trgovina uticajem u produženom trajanju.

U pritvoru u Centralnom zatvoru bila je od 15. oktobra zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića Bagzija da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao slučaj “ubistva na tramvajskim šinama”, za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno i oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za pet ubistava, prenosi Blic.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je danas optužni predlog protiv Dijane Hrkalović zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovinu uticajem.

Tereti se za trgovinu uticajem u slučaju za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, ali i nezakonito prisluškivanje Darka Eleza.

Hrkalović je negirala krivicu.