(Beta) – Pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biće saslušani danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal o ubistvu Nikole Mitića iz Beograda, koje se ovoj kriminalnoj grupi, takođe, stavlja na teret. 

Kako saznaje dnevnik Blic, danas će biti saslušani Vladimir Grek (36), Srđan Lalić (35), Miloš Budimir (36) i Dejan Tešić (38). 

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i njegov najbliži saradnik Marko Miljković, zvani Mare Mesar, biće saslušani 1. decembra. 

Pored navedenih, za ubistvo Mitića tužilaštvo tereti i Bojana Hrvatina i Vlada Draganića. 

Krivičnom prijavom obuhvaćen je i Senad Rešović, koji je uhapšen pre oko mesec dana i on je već saslušan o Mitićevom ubistvu. 

Otmica i ubistvo Nikole Mitića nisu obuhvaćeni optužnicom koja je već podignuta protiv ovog klana. Ubistvo Mitića je još u fazi istrage, dok se početak suđenja za likvidacije Aleksandra Gligorijevića, Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića očekuje uskoro, piše Blic. 

Mitić je otet 10. avgusta 2020. na Dedinju, u blizini Ambasade SAD. Odvežen je u vikendicu u Ritopeku, gde su ga, kao i ostale žrtve, brutalno mučili, ubili, a potom njegove ostatke bacili u Dunav, objavio je dnevnik.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.