Mediji: “Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore pokušala samoubistvo”

1
Printscreen/YouTube/ NVO MANS

. (Beta) – Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica, pokušala je da izvrši samoubistvo u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), objavili su u sredu pred ponoć podgorički mediji.

“Vijesti” navode da joj život ipak nije u opasnosti.

Medenici je danas određen pritvor do 30 dana, a advokati Zdravko Begović i Zdravko Radošić su najavili da će se žaliti na to.

Od mišljenja lekara zavisi da li će ona biti pritvorena u zatvoru u Spužu, ili će biti u Kliničkom centru Crne Gore, gde je zbog lošeg zdravstvenog stanja još od hapšenja.

Pritvor je određen i policajcu Miloradu Medenici, službenici Uprave carina i prihoda Ivani Kovačević, Vasiliju Petroviću – sinu vlasnika građevinske firme “Cijevna komerc” Danila Dana Petrovića i bivšem fudbaleru Luki Bakoču.

Advokat Begović je kazao da je neprijatno iznenađen time što je Medenica koja je u lošem zdravstvenom stanju, u sredu saslušana pred sutkinjom podgoričkog Višeg suda, Suzanom Mugošom, zaduženom za istragu.

Medenica je bila “na ivici da ne može da iznese svoju odbranu”, ali je odbrana iznela svoje argumente i protiv je određivanja pritvora, kazao Begović.

On je rekao da se njen sin Miloš Medenica u jednoj beogradskoj klinici leči od bolesti zavisnosti, ali da je izvesno da će doći pred crnogorske pravosudne organe.

Medenici koja je 17 godina bila na čelnim funkcijama u crnogorskom pravosuđu, na teret se stavljaju stvaranje kriminalne organizacije i protvzakoniti uticaj. Uhapšena je u nedelju uveče na podgoričkom aerodromu, odakle je trebalo da otputuje za Beograd.

Portal “Libertas” je nedavno objavio da se njen sin, Miloš Medenica (35) bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom drogom – sudeći po podacima koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu.

U presretnutim razgovorima koje je dostavio Europol, čuje se kako Medenica kaže policajcu Darku D. Laloviću (35) da je sa njegovim nezakonitim poslom upoznata njegova majka Vesna Medenica i da od nje može očekivati zaštitu – naveo je “Libertas”.

Vesna Medenica je od 2003. bila na dve najvažnije funkcije u pravosuđu: bila je četiri godine vrhovna državna tužiteljka Crne Gore, a potom u tri mandata na čelu Vrhovnog suda od 2007. do decembra 2020, kada je podnela ostavku.

Njen višestruki mandat na čelu Vrhovnog suda su kritikovali delovi međunarodne i domaće javnosti jer Ustav nalaže da jedna osoba može na tu funkciju biti birana najviše dvaput.

1 KOMENTAR

  1. И како баш авио-карта за Београд, и то у једном правцу ? Ко су протежеи те мафије овде у Београду ? Управо та црногорска мафија која је задрла у све поре друштва и представља овде и даље “државу у држави”. И сад, апсурда ли (или можда не), Милова (да ли само) пријатељица бежи од црногорског закона код Вучића ! Где се већ “лечи” од зависности криминалац са дебелим досијеом. Шта је онда Србија у свему овоме ? О темпора, о морес.

Comments are closed.