(FOTO) Povređeno četvoro dece kada je autobus uleteo u park u Zemunu

0
Nedeljnik

Autobus koji saobraća na liniji 45 uleteo je danas u park u ulici Krajiška 71a u Zemunu. Prema prvim informacijama, ima povređene dece, prenose mediji.

Više osoba, među kojima je četvoro dece, povređeno je kada je gradski autobus na liniji 45 uleteo u dečje igralište u Zemunu, potvrđeno je RTS-u.

Autobus na liniji 45 privatnog prevoznika izgubio je kontrolu i uleteo u dečje igralište u Krajiškoj ulici kod broja 74 u Zemunu oko 13 časova i 35 minuta.

Povređeno je više osoba, među kojima je četvoro dece.

Troje dece je prevezeno u Dečju kliniku u Tiršovoj, jedna osoba u Zemunsku bolnicu i jedna se naknadno javila u bolnicu, saznaje RTS.

Povređene su i dve osobe koje su se nalazile u autobusu. 

Kako RTS nezvanično saznaje, niko od povređenih nije životno ugrožen. 

Iako su pojedini mediji preneli da vozač autobusa pobegao sa mesta nezgode, iz Konzorcijuma privatnih prevoznika ističu da je otišao do obližnje okretnice autobusa kako bi otpravnici prijavio šta se dogodilo. 

Tanjug prenosi i da su povređene tri osobe iz autobusa, starosti 15, 18 i 61 godinu.

Vozač je, navodno, iz nepoznatog razloga izgubio kontrolu nad autobusom i probio ogradu dečjeg igrališta.

“Nesreća desila u 13.40. Autobus je star četiri godine, prošao je tehnički pregled. Vozač nije pobegao, kako se pojavila informacija u pojedinim medijima, već je otišao kod otpravnice koja se nalazi u blizini da prijavi nesreću. U toku je njegov razgovor sa policijom”, rekao je za Telegraf.rs Drago Tošić, direktor konzorcijuma privatnih prevoznika.

U Krajiškoj se inače, nedaleko od tog parkića nalazi i osnovna škola “Gavrilo Princip”, sam park nalazi se na oštroj krivini, a ograđen je metalnom ogradom.

Sekretarijat za javni prevoz Beograda naložio je “hitno izjašnjenje prevoznika kako je došlo do toga da autobus na liniji 45 udari u ogradu dečjeg igrališta u Krajiškoj ulici u Zemunu”, kao i, kako je saopšteno, vanredne tehničke preglede svih vozila prevoznika “Unakop” i to u što kraćem vremenskom roku.

Kako se precizira u saopštenju, reč je o vozilu koje obavlja javni linijski prevoz putnika u okviru konzorcijuma privatnih prevoznika „Ariva”, prevoznik „Unakop”.

„Sekretarijat za javni prevoz je naložio vanredne tehničke preglede svih vozila prevoznika ‘Unakop’ i to u što kraćem vremenskom roku, nakon čega je uz svu dokumentaciju potrebno da se izvesti o utvrđenom činjeničnom stanju“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da sva vozila u sistemu javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda „imaju na svakih šest meseci redovan tehnički pregled“.