Matija Bećković podržao koaliciju NADA: “Kad već imamo krunu na grbu i zastavi, da je imamo i na glavi onog kome pripada…”

5
Foto Nedeljnik

(Beta) – Koalicija NADA, koju čine Pokret obnove kraljevine Srbije Vojislava Mihailovića, Demokratska stranka Srbije i 25 udruženja gradjana, saopštila je danas da je za učešće na predstojećim izborima dobila podršku i od akademika Matije Bećkovića.

Bećković je podržao koaliciju NADA “zbog zalaganja ovog saveza da se otvori pitanje državnog uredjenja i oblika vladavine, i da se gradjani na referendumu izjasne da li su za republiku ili obnovu Кraljevine Srbije”.

“Nema bolje koalicije, nema važnije reči i nema boljeg naslova od reči NADA. Došlo je vreme kad već imamo krunu na grbu i zastavi, da je imamo i na glavi onog kome pripada. Кralj nije vlast, on samo vlastima oduzima ono što im ne pripada, a Srbi su oduvek bili kraljevski narod. Svima je poznato da Srbi nisu ukinuli kraljevinu, nego je kraljevina ukinuta Srbima”, izjavio je Bećković.

5 KOMENTARA

  1. Ako će da bude monarhija vladar može biti samo neko ko je generacijama iz Srbije, a ne beskućnici koji su se dovukli ih dinarskih gudura i za nepunih 40 godina uvukli Srbiju u četiri rata. A koja je republika nazadovala u monarhiju?

Comments are closed.