“Matija Bećković je opasan po svojim pesmama. Beogradski sindikat je ponovio testament kralja Nikole. Jadna je država koja se plaši pesnika…”

2
Foto Igor Pavicevic

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da je jadna država koja se plaši pesnika. On je povodom zabrane članovima benda “Beogradski sindikat” da uđu u Crnu Goru, rekao da su oni u svojoj pesmi ponovoili testament i himnu kralja Nikole.

Mitropolit Amfilohije je podsetio da se “ista Crna Gora uplašila i od pesnika Matije Bećkovića, za kojeg je rekao da je najveći pesnik posle Njegoša u Crnoj Gori”.

“On je opasan po svojim pesmama. Niko tako nije napisao veličanstvene pesme o Crnoj Gori kao Matija Bećković, jeste izrazio i tugu svoju zbog Crne Gore koja je bila i koja nestaje. To je tačno, to je činjenica, ali sve što je napisao je istina”, rekao je vladika Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije odlikovao je “Beogradski sindikat” likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca za nadahnute pesme, revnost i brigu za majku Crkvu i sastradalnu ljubav, posvedočenu kroz pesme “Dogodine u Prizrenu” i “Sviće zora”.

2 KOMENTARA

  1. Matija Beckovic je daleko iznad vremena i prostora u kome zivi Tesla je bio veliki um, mozda naj veci na svijetu. Matija mu je rame uz rame. Treci ne postoji. Samo necemo da ga koristimo dok je ziv zbog srpske ljubomore. Svojom pamecu poveo bi svjet u pravcu ljubavi. Da je boga takvi ljudi ne bi trebali mrijeti.

Comments are closed.