Matić: Počinje izmeštanje svih srpskih turista sa ostrva Evija na bezbedne lokacije

0

(Beta) – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija  Tatjana Matić saopštila je da će danas početi izmeštanje na bezbedne lokacije svih srpskih turista sa grčkog ostrva Evije, na kome besni požar.

Matić je dodala da se na Eviji trenutno nalazi oko 500 srpskih turista, koji nisu ugroženi, ali s obzirom na to da se požar na ostrvu ne smiruje, oni će radi bezbednosti biti izmešteni na druge lokacije, objavilo je ministarstvo.

“U stalnom smo kontaktu sa ambasadom Srbije u Atini i prema poslednjim informacijama od sinoć, turistički vodiči koji su predstavnici naših agencija održali su sastanak na kome je doneta odluka da se svi srpski putnici koji se nalaze na Eviji izmeste na druge lokacije”, kazala je ona.

Ministarka je dodala da iako turisti nisu ugroženi, požar se ne smiruje.

“Bezbednost naših građana je na prvom mestu i najbolje je da budu daleko od potencijalne opasnosti”, rekla je Matić.

Istaknuto je da se sve turističke agencije organizuju da u što kraćem vremenskom roku obezbede autobuse kako bi se srpski putnici što pre prebacili na bezbedne lokacije.

Danas će autobusima biti prebačena prva grupa od 200 ljudi, nakon čega će se izmestiti i ostali putnici koji se nalaze na ostrvu, precizirano je iz ministarstva.

Podseća se da su u borbu protiv nezapamćenih požara u Grkoj, kao ispomoć kolegama, krenule i ekipe vatrogasaca iz Srbije i njih će u Atini dočekati srpski konzul.