“Masovne grobnice u Jajincima svakodnevno se koriste za piknik, šetanje kućnih ljubimaca, organizovanje auto trka…”

0
screenshot/youtube/LemiDesign

(Beta) –  Muzej žrtava genocida pozvao je danas gradjane da se uzdrže od neprimerenih aktivnosti na stratištima i gubilištima iz perioda Prvog, a posebno Drugog svetskog rata širom Srbije.

“Skrnaveći grobove svojih nevino postradalih predaka skrnavimo sećanje na njih, obesmišljavamo njihovu žrtvu, a sebe osudjujemo na trajnu sramotu”, saopštio je muzej navodeći da je se najnoviji incident desio danas oko podneva kada je grupa huligana više minuta turirala svoja vozila na samim masovnim grobnicama nedužnih žrtava na taj način grubo remeteći dostojanstvo grobnog mesta stradalnika.

“Masovne grobnice u okviru stratišta u Jajincima bezmalo svakodnevno koriste se za piknik, sportske aktivnosti, šetanje kućnih ljubimaca, organizovanje auto trka, dečjih rodjendana, ali i kao izletište namenjeno sunčanju i odmoru”, navedeno je u saopštenju.

Sve one koji svojim anticivilizacijskim postupcima skrnave grobno mesto desetina hiljada jajinačkih stradalnika muzej je pozvao da pažljivo pogledaju fotografije brutalnog pogubljenja naših predaka u Jajincima i da se uzdrže od skrnavljenja stratišta.