Masovna tuča roditelja na dečjem fudbalskom turniru u Petrovaradinu: Otkazano takmičenje

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Više roditelja učestvovalo je u tuči na dečjem fudbalskom turniru u Petrovaradinu, zbog čega je turnir prekinut i otkazan, objavio je novosadski informativni portal 021.

Ove godine su na turniru učestvovali mali fudbaleri rođeni od 2010. do 2014. godine, a incident se dogodio juče, na utakmici Vojvodina – Derbi, dečaka rođenih 2011. godine.

Kako navodi 021, sve su započela dvojica roditelja, koji su se prvi potukli, a potom je tuča dvojice prerasla u masovnu tuču u kojoj je učestvovalo desetak roditelja.

“Roditelji su se tukli van terena, pa su neki završili i na pruzi. Drugi roditelji koji su na turniru bili kako bi gledali svoju decu pokušali su da razdvoje one koji su se potukli i time prekinu sramni incident”, piše 021.

Dodaje se da je policija intervenisala, ali da za sada nema informacija o privedenima.

Jedan od roditelja čije je dete učestvovalo na turniru, Vladimir Ješić rekao je da je to što se desilo na turniru tragedija za svu decu koja su prisustvovala nemilim scenama.

“Izrazi lica dece, vrištanje dečaka koji je legao u blato i čupao sebi kosu dok gleda kako se roditelji tuku jeste nešto što ne sme da se događa na sportskim događajima. Decu moramo da zaštitimo od agresije koja postoji u javnom životu”, kazao je Ješić.