Mas: Nemačka odbila Trampov predlog da se Rusija vrati u G7

1
Foto: Profimedia

Nemačka je odbila predlog američkog predsednika Donalda Trampa da pozove predsednika Rusije Vladimira Putina ponovo na sastanak Grupe sedam najrazvijenijih zemalja (G7), izjavio je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas.

Rusija je iz G7 isključena 2014. godine nakon pripajanja Кrima, a Tramp je prošlog meseca sugerisao da bi G7 pponovo mogla biti proširena, prenosi Rojters.

Mas je, međutim, za Rajniše post rekao da ne vidi nikakvu mogućnost da se Rusiji dozvoli povratak u G7 sve dok ne postoji značajan napredak u rešavanju konflikta na Кrimu i istoku Ukrajine.

“G7 i G20 su dva koordinisana formata. Ne treba nam više G11 ili G12”, rekao je Mas povodom Trampovog predloga da, pored Rusije, budu pozvane i druge zemlje na sastanke G7.

Mas je rekao da su odnosi sa Rusijom trenutno teški u mnogim oblastima, ali da je Rusija potrebna za rešavanje sukoba u Siriji, Libiji i Ukrajini.

1 KOMENTAR

  1. rusija je gospodar svoje sudbine njoj ne treba g7 a još manje g12, zemlja siturana sa svim mineralnim resursima, razvijenom industrijom i poljoprivredom

Comments are closed.