Šef poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović izjavio je danas da ne insistira na štrajku glađu koji je započeo pre dva dana ali i upitao šta još treba da se desi pa da tužilaštvo reaguje na napad na poslanika Marijana Rističevića.

Martinović je za Prvu televiziju rekao da nasilje ne može biti instrument političke borbe.

„Fizički napadati kolegu poslanika zato što ne misli kao vi, i to sa 15 huligana koje ste doveli, ne može da se toleriše u civilizovanoj demokratskoj državi. Kao što su huligani pretukli Marijana Rističevića tako sutra mogu da pretuku vas, mene, bilo kog građanina“, rekao je Martinović.

Naveo je da u štrajk glađu nije stupio kako bi sebe promovisao ili izigravao „mučenika“.

„Možda je štrajk neka vrsta pritiska na tužilaštvo ali se postavlja pitanje šta je alternativa ako svi okrenemo glavu na nasilje“, upitao je šef poslanika naprednjaka.

Martinović je dodao da je tužilaštvo „trebalo da reaguje“, i da je ono reagovalo, na napad na jednog od opozicionih lidera Borka Stefanovića, ali i upitao zašto sad ne reaguje kada je napadnut Marijan Rističević.

„Ne sme Borko Stefanović da bude žrtva fizičkog nasilja zato što podržava Dragana Đilasa ali ne sme ni Marijan Rističević da bude žrtva zato što podržava Aleksandra Vučića“, rekao je Martinović. Njega je predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić pozvao sinoć da prekine štrajk glađu, navodeći da i taj čin predstavlja vrstu pritiska na tužilaštvo.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Душko
    12. maja 2020. 21:43

    Видим власт је пронашла и обавестила јавност ко је разбио главу Борку Стефановићу и зубе и главу његовим сарадницима. Свака изговорена реч представника власти је лаж, лицемерје и смрди на нечовјештво. На жалост, потешке речи, али истина је сурова. Будите људи, иако сте власт.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.