Svetozar Marović je postao državljanin Srbije i Srbija ne može da ga izruči, piše list Danas. Advokat Božo Prelević ocenjuje da se ide na to da slučaj zastari dok je Marović u Beogradu.

U Crnoj Gori to jako dobro znaju i sve ono što okružuje ovaj slučaj u funkciji je njihovih unutrašnjih političkih prilika, rekao je za Danas beogradski advokat Božo Prelević, komentarišući to što se bivši predsednik Srbije i Crne Gore i dalje nalazi u Beogradu, iako je već dve godine na Interpolovoj poternici. 

Nedavno je crnogorsko Ministarstvo pravde poslalo u Srbiju zvaničan zahtev za izručenje Marovića, koji je pravosnažno osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu.

Prema Prelevićevim rečima, zahtev Crne Gore neće ništa promeniti u ovom slučaju.

„Marović po našem zakonu ne može da bude izručen jer ima državljanstvo Srbije. Uzgred, niko nije dobio državljanstvo bez koordinacije Beograda i Podgorice i, po svoj prilici, to je dogovoreno mnogo ranije. Potpuno je jasno da je ideja da ceo slučaj zastari dok je Marović u Beogradu“, objašnjava Prelević.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su neistiniti navodi da je bivši predsednik SCG Svetozar Marović dobio državljanstvo Republike Srbije.
 „Zarad istinitog informisanja javnosti saopštavamo da Marović niti je državljanin Republike Srbije, niti je štaviše podneo zahtev za sticanje državljanstva Srbije“, ističe se u saopštenju. 

Komentara

  1. GROZNI
    4. maja 2019. 20:19

    Ne razumijem što ga čuvate od njegovih istomišljenika. Nije Stipe bio zadnji nego Sveto. Bahati pobjegao od bahatijih.

  2. Linda
    5. maja 2019. 09:27

    Skinuce ga neko od crnogorskih mafijasa kojima je ostao duzan. I to je vec dogovoreno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.