Marković: Želimo da Srbija iz ove situacije izađe što pre, nema ljutnje kad je u pitanju zdravlje…

1
Profimedia

Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je danas da su “svi pokušaji i nasrtaji ugrožavanja mira, stabilnosti, a posebno nezavisnosti Crne Gore uzaludni i da će biti sankcionisani”.

“Uzaludni su nasrtaji, namerno kažem nasrtaji, ne pokušaji, jer su pokušaji blaga reč za sve ono sa čim smo se suočavali 1997. i 1998, 1999. i 2000, pa 2006. i 2016”, rekao je Marković odgovarajući na pitanje poslanika DPS-a Dragutina Papovića kakav je odgovor Vlade na sve češće pokušaje spoljnih i unutrašnjih političkih činilaca da ugroze mir, stabilnost, nezavisnost, demokratiju i građansko društvo Crne Gore.

Dodao je da je Crna Gora uvažavajući smernice Evropske komisije odlučila da se problemu popuštanja mera posveti sistemski, prenose Vijesti.

“Nikome nijesmo rekli da građani naši mogu da idu u zemlje prema kojim smo mi otvorili granice jer to ne zavisi od nas. U potpunosti smo svjesni da je ukidanje ograničenja neophodan za privredni oporavak. Nema ljutnje kada je u pitanju nacionalno zdravlje. Želimo da Srbija iz ove situacije izađe što prije”, rekao je Marković.

On je dodao da se Srbija uspešno nosi sa epidemijom i da se u Vladi nadaju da će se to desiti brže nego što standardi govore.

“U tom trenutku mi ćemo biti otvoreni za srpske državljane. Oni su dobrodošli u Crnu Goru. Njihova je odluka da zabrane letove MA na srpski aerodrom, poštujemo, vidjećemo šta stoji iza toga i koliko će trajati. Ovo je samostalna nezavisna odluka Srbije”, rekao je Marković podsećajući da se Crna Gora nije ljutila na zabranu izvoza pšenice.

Poslanik Deokratskog fronta Milan Knežević odgovorio je premijeru.

On je rekao kako, da je na mestu Srbije, ne bi zabranjivao sletanje aviona Montenegro erlajnsa nego bi popisao “crnogorske tajkune koji su stvorili poslovne imperije po Srbiji i odatle promovišu antisrpsku politiku i takozvanu državu Kosovo” i proterao bi ih, a njihovoj deci zabranio da se provode po Beogradu.

“Onda biste vidjeli šta su mjere reciprociteta”, rekao je Knežević.

1 KOMENTAR

  1. Jos jedan hrabar lik samo zato sto ga nije sramoto ni od cega. Velicina coveka je u tome da svoj zivot prozivi cista srca i casna obraza.

Comments are closed.