Marković: “Mitropolija ne ispunjava obaveze. Zakon važi za sve, neće nas podučavati Vučić…”

1
Profimedia

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je danas da je Mitropolija crnogorsko primorska poreski obveznik koji ne ispunjava svoje obaveze i da o poštovanju zakona neće podučavati niko pa ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Mitropolija crnogorsko primorska je poreski obveznik koji ne ispunjava obaveze. Zakon važi za sve, o tome neće podučavati niko pa ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Poreski obveznici su oni koji rade i ostvaruju prava u Crnoj Gori, a ne građani druge države i njeni zvaničnici. Poreska uprava radi zakonito”, istakao je on.

Nakon što je Poreska uprava Crne Gore saopštila da mitropolija ima višemilionski dug i da će ga ako ga ne plate, prinudno naplatiti iz imovine, Vučić je kazao da će Srbija ako treba, pomoći SPC u Crnoj Gori, da im ne bi oduzimali svetinje.

“Ne znam šta da kažem, nemam nikakav problem sa tim. Ako treba da pomognemo SPC i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj ili bilo kojoj eparhiji u Crnoj Gori po tom pitanju da nam ne bi oduzimali svetinje, pomoći ćemo, platićemo sve što treba da platimo”, poručio je Vučić gostujući na Prvoj TV.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Imenjace da te pitam:”Ko je taj Zakon predlozio????????Ko ga je u ime Naroda ozakonio????? Sad Vidis sto mi svi Vidimo da taj zakon nije Narod Crne Gore Prihvatio,a Vi kao Manjina upotrebljavate silu i Nasilno hocete da taj zakon proturite,samo morate paziti jer More je blizu mozete lako i Vi i vas zakon u moru zavrsiti

Comments are closed.