Nemanja Vidić je podigao veliku prašinu u srpskoj fudbalskoj javnosti velikim kritikama i napadom na rad Fudbalskog saveza Srbije. Kritikovao je sistem koji je destruktivan i kratkoročan, i poručio: „Dosta više!“. Stigao je i odgovor Marka Pantelića, koji prenosimo.

Dragi moj Nemanja,

malo je srpskih fudbalera koji su postigli ono što si ti i koji su na takav način reprezentovali našu zemlju. Malo je onih koji su imali hraborsti da kao ti preuzmu odgovornost na terenu. Nikada nisi oklevao, beskompromisno si u sve ulazio.

Zvali smo te i pred ovaj ciklus da se uključiš u rad Saveza, da preuzmeš odgovornost i da kao i na terenu budeš uz neku novu generaciju. Ali ovog puta nisi hteo. Odbio si svaki predlog. Rešio da suprotno tvom stavu ostaneš u senci. I čekaš.

Sada si dočekao trenutak i udario na savez koji je uz tebe bio kao igrača ali i sada. Kažeš da vidiš mnoge probleme. Puno njih je postojalo i kada ti kao reprezentativac nisi uspevao da odeš na velika takmičenja ili kada si preuzimao odgovornost pa grešio, kada je od tebe zavisilo. Seti se penala protiv Slovenije, poraza od Estonije, penala protiv Nemačke… Nije sve bilo dobro ni tada. Ipak, tada nisi pisao saopštenja. Radio si ono što najbolje znaš. Sada si odlučio da kreneš u borbu protiv sistema. Pitanje je samo sa kojim ljudima“.

„Izabrao si poziciju koju nekada nisi voleo, da budeš u senci i kritikuješ. Lako je to. Zaštiti trenere i igrače svojim imenom i autoritetom. Uđi u sistem pa pokaži da možeš bolje. Ko će Nemanji Vidiću išta moći da zabrani? Nije te bilo na stadionu protiv Škotske, uz igrače i struku. Nije te bilo ni pre toga da ukažeš na probleme koje vidiš. Šta bi se desilo da je penal rulet stao na našu stranu i da smo otišli na Evropsko prvenstvo? Da li bi i tada pisao saopštenja?

Ti si čovek koji može mnogo, ali koji je uvek govorio delima, a ne saopštenjima. Kažeš da su u Savezu ljudi sumnjivih biografija, pretpostavljam da mislis na moju biografiju, pa onda na biografije i ostalih funkcionera, predsednika Kokeze, potpredsednika Bjekovića, sportskog direktora Matijaševića… Zato sada koristim priliku da te još jednom pozovem da dođeš u Fudbalski savez Srbije, kao čoveka čiste i neupraljane biografije i da kreneš u poboljšavanje fudbala. Iznesi svoj plan za rešenje problema koje si naveo, jer sve su ovo opšta mesta ili opšti problemi evropskog fudbala i da se potrudimo zajedno da sve promenimo. U suprotnom utopićeš se u grupu kritičara koji sve znaju posle neuspeha i ne preduzimaju ništa.

I na kraju, ne pripada nekadašnjem kapitenu reprezentacije da na ovakav način komunicira niti da u ovako teškom trenutku zabije nož u leđa.

Nismo to od tebe očekivali“, poručio je Marko Pantelić.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

Komentara

 1. goran
  19. novembra 2020. 17:46

  E ako je ovo Pantela napisao, ja sam šarplaninac :)

  1. Jagg
   20. novembra 2020. 12:55

   Hhaha istina brata. Pa on se i dalje oblaci "brzo".

 2. rs1991
  19. novembra 2020. 17:58

  Bravo Panto, Nemanja cuti, ceka vec deceniju. Sta ceka, zasto cuti i sta postize i za koga..? Eee, Vidicu, nekad si imao srce za celu ekipu, a sad ga koristis protiv ekipe... I nijad, nisi nista rekao ZA, vec samo kontra.... A "penali i greske" pa ispadanja -NAMERNA I NENAMERNA i niko nikad nije rekao PROTIV TEBE. Ili pomozi ako umes , ili VECNO CUTI...

  1. Boris
   21. novembra 2020. 14:41

   Pantela je postao deo sistema, postavljen je tu kao ukras. Nikad to ne bi uradio da se ne muči dok razmišlja. Vidić jedini govori istinu i svaka mu čast!!! Tom ološu iz FSS treba stati na put!!!

 3. djole
  19. novembra 2020. 18:10

  Sasvim je razumljivo, premda je besramno, da se sa saopštenjem gospodina Nemanje Vidića ne slažu svi oni koji beže od istine!

 4. Anonimni
  20. novembra 2020. 06:22

  Vidic je sve u pravu........ Zasto nas Boli istina................

 5. Blam
  21. novembra 2020. 01:38

  Pantela ne bi ovo smislio ni za nedelju dana. imao "pomoć prijatelja", garant.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.