Predstavljamo vam novi singl jednog od najuticajnijih trubačkih orkestara današnjice. Mascom i britanska izdavačka kuća The state51Conspiracy objavljuju prvi singl „Ali Baba“ kojim Marko Marković Brass Band najavljuje skori izlazak albuma „Mastika“ za svetsko tržište.

Za razliku od muzike svog oca, Marko Marković, sa svojim Brass Bandom, snažno veruje da ovakva muzika može da zvuči savremeno i da izađe iz sopstvenih tradicionalističkih okvira. Vođen tom idejom, koncipirao je album „Mastika“.

Singl „Ali Baba“ na prvo slušanje poseduje sve atribute potentnog „unca-unca“ hita. S vremenom shvatate da su upravo ti opšti momenti pretvoreni u bravurozne gotovo rokerske rifove preinačene u duvačke deonice. Marko Marković Brass Band će predstojećim albumom definitivno uneti pometnju među publikom zavedenom traumatičnim i mutiranim verzijama duvačkih orkestara današnjice. Srećom, postoji nekoliko svetlih primera. Marko je jedan od njih.

Po svoj prilici predstojeći album „Mastika“ sa ponosom će predstaviti stremljenja domaćih autora, hrabrih i upornih u nameri da napreduju. Zadatak pomenutog izdanja biće mnogo širi od uobičajenog, uskogrudog populističkog pristupa.

Pesma Marka Markovića dostupna je OVDE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.