Marko Đurić u Vašingtonu razgovarao sa Gabrijelom Eskobarom

0
Screenshot YouTube

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić razgovarao je u Vašingtonu sa Gabrijelom Eskobarom, specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan, o najznačajnijim temama na bilateralnoj agendi.

Sagovornici su u razgovoru zajedno sagledali dosadašnje pozitivne rezultate i kontinuirani napredak u odnosima naše dve zemlje, ostvaren obostranom posvećenošću i zalaganjima, saopšteno je iz Ambasade Srbije u SAD.

Apostrofiran je i značaj sve snažnije dinamike bilateralnih susreta na visokom političkom nivou, pojačanog prisustva investicija iz SAD u Srbiji, kao i uspešnog poslovanja američkih kompanija na našem tržištu.

Dvojica zvaničnika su izrazili zadovoljstvo i postignutim dogovorima i konkretnim projektima koji se sprovode u domenu IT industrija, energetike, obrazovanja, kulture i sporta.

Razgovor sa visokim američkim diplomatom ambasador Đurić je iskoristio da ponovi čvrstu opredeljenost naše zemlje za regionalno povezivanje, dijalog i saradnju kao ključ stabilnosti, prosperiteta i dobrobiti za sve građane, potvrđenu kroz kontinuirano delovanje predsednika, vlade i drugih srpskih institucija.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime