Marko Đurić u Tirani, sastao se s predstavnicima stranaka s Kosova: “To je okrugli sto posvećen regionalnoj saradnji”

0
Tanjug/Andrija Vukelić

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Marko Đurić sastao u Tirani se sa članom predsedništva pokreta Samoopredeljenje (PS) i poslanikom novog saziva Skupštine Kosova Dželjaljem Sveclom, piše Kossev.
Ovu informaciju potvrdila je Kancelarija za KiM, koja se oglasila posle objavljivanja fotografija na kojima se vidi Đurić sa predstavnicima sa Kosova. Oni su objasnili da Đurić prisustvuje od 7. do 9. decembra u Tirani okruglom stolu posvećenom regionalnoj saradnji.

Portal gazetaexpress.com ranije je objavio da je sastanak održan večeras u hotelu Tirana Internešenel. Fotografije su snimljene u Tirani, na onome što je poznato kao “15. sprat”.

Portal je objavio dve fotografije na kojima se vide Đurić i Svecla i na kojima su i poslanik Demokratskog saveza Kosova Arban Abraši i gradonačelnik Đakovice Ardian Đini iz Alijanse za budućnost Kosova.

“Đurić tokom boravka u Tirani, na marginama konferencije, obavlja brojne sastanke sa predstavnicima političkih partija iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije i sa Kosova i Metohije, učesnicima ovog regionalnog skupa, među kojima su i predstavnici vladajućih i opozicionih stranaka iz Republike Srbije”, naveli su u Kancelariji za KiM.

Ovo je drugi okrugli sto, u organizaciji Saveta za inkluzivno upravljanje u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Nemačke, posvećen unapređenju regionalne saradnje, koordinaciji oko unutrašnjih političkih i ekonomskih reformi, kao i pomoći u rešavanju regionalnih sporova. Prvi skup održan je u Skoplju.
KoSSev je, kako navodi taj portal, pisanim putem zatražio potvrdu sastanka i od Svecle, takođe sa pitanjima, zašto sastanak nije prethodno najavljen, te šta je bila priroda i tema sastanka, kao i njegov ishod.