Predsedik opštine Stari grad Marko Bastać i odbornici te opštine ponovo su došli na gradilište na Trgu Republike u Beogradu i zaustavili radove najavljujući da će blokada ovog puta trajati 24 časa, javio je N1.

Na trgu su se okupili i protivnici blokade, koji su vređali i pretili Bastaću i odbornicima.

Kako je javio reporter agencije Beta, osim verbalnih uvreda došlo je i do guranja, a Bastać je izguran do izlaza sa gradilišta.

Bastać se posle nekoliko minuta vratio unutar gradilišta i nastavio blokadu, a novinarima je rekao da je u pitanju orkestrirani napad Srpske napredne stranke i da su neki od onih koji su ga gurali navijači bliski SNS.

On je kazao da će tokom dana „biti još takvih incidenta“.

Foto: Tanjug

Bastać je ranije novinarima rekao da ima „dojavu“ da će biti napadnuti kada mediji odu sa trga.

On je ponovio zahteve da žele razgovor sa gradonačenikom Beograda Zoranom Radojičićem, smenu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i obustavu radova u centru grada dok se građani na referendumu u opštini Stari grad ne izjasne o tome.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić napisao je danas na Fejsbuku da je Grad Beograd podneo novu prekršajnu i krivičnu prijavu protiv Marka Bastaća zbog „blokade radova na rekonstrukciji Trga Republike, pretnji radnicima i uništavanja gradske imovine“.

Krivičnu prijavu je podnela Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda protiv Bastaća i nekoliko NN lica, Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

U obrazloženju prijave se navodi da je Bastać tokom aprila organizovao više neprijavljenih protesta građana sa političkom temom na Trgu Republike.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.