Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić uputila je zahtev Avio-službi Vlade Srbije da dostavi spisak svih putnika koji su državnim avionom u poslednjih mesec dana putovali do Skijatosa, kao i Antalije i Tunisa, preneo je N1.

Tepić je navela da mora da se zna ko državni avion koristi u opravdane svrhe, a ko ga zloupotrebljava za višednevne boravke po turističkim destinacijama.

Ona je pozvala ministra spoljnih poslova Ivicu Dačić, koji je „preuzeo odgovornost“ za Antaliju, da saopšti „šta je tačno radio i koje je to važne državničke poslove obavljao tokom svog sedmodnevnog boravka u ovom turskom letovalištu“.

„Prema podacima, očigledno je da Dačić državnim ‘falkonom’ odleteo 5. avgusta za Istanbul, istog dana istim avionom produžio za Antaliju, i tu sačekao do 11. avgusta kada se susreo sa svojim turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom, a 12. avgusta se vratio u Beograd“, navela je Tepić u pisanoj izjavi.

Tepić je istakla da se u međuvremenu i ministar trgovine Rasim Ljajić „prijavio“, kazavši da je „on putovao u Tunis na sahranu tuniškog predsednika“, ali da se još uvek ne zna ko je 15. i 16. jula išao na Skijatos i kojim povodom.

„Da je avion iznajmljivan, Dačićevi letovi i let do Skijatosa ukupno bi koštali preko 25.000 evra. To je vrednost letova koje nisu platili oni koji su koristili vladin avion. Ali platili su građani Srbije. Za Ivicu Dačića je potpuno jasno da je zloupotrebio državni avion za sedmodnevni boravak u Antaliji i trebalo bi da ga je predsednica Vlade već razrešila funkcije, što se naravno nije desilo“, poručila je Tepić.

Komentar(1)

  1. psihijatar
    16. август 2019. 12:06

    Može im se.......

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.