Marinika Tepić: “Vučić upao u legalno prisluškivane razgovore Miše Vacića kao ekstremiste”

0
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO)

(Beta) – Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije bio nelegalno prisluškivan, već da je “upao” u legalno prislušivanje predsednika Srpske desnice Miše Vaciće, kao “ekstremiste”.

Međutim, da bi se to sakrilo – rekla je ona – Vučić pokušava da manipuliše i u javnosti “napravi od sebe žrtvu kojoj se radi o glavi”.

Vučić i njegov brat “zivkali su se s Vacićem koji je legalno, po odobrenju suda, prisluškivan. Saznali smo i da je Vacić imao nelegalno oružje ali mu nije oduzeto, jer je u ‘prijateljskim, gotovo porodičnom odnosima’ sa Vučićem”, navela je Tepić.

Ona je na konferenciji za novinare podelila, kako je rekla, zapisnik s izjavom ovlašćenog lica koje je prisluškivalo te razgovore.

Iz tog zapisnika se, rekla je ona, vidi da je Vacić, tokom prisluškivanih razgovora, rekao da ga Vučić “plaća da sedi kući”.

“Tako su Aleksandar i Andrej Vučić upali u mere legalnog prisluškivanja. A kako su upali na mere zbog Vacića, tako su, potpuno je jasno, upali na mere 1.572 puta s drugim licima”, navela je Tepić.

“Pa kad Vučić tvrdi da je 1.572 puta prisluškivan nelegalno da bi mu neko radio o glavi i pripremao atentat, oni su zapravo 1.572 puta upali u mere jer su se dopisivali i zivkali sa inkriminisanim licima, ekstremistima, kriminalcima i drugi ljudima koji imaju problem sa zakonom”, rekla je Tepić.