Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da se protiv nje vodi „jeziva propaganda“ čiji je deo i „spot sinoć pušten u kojem je obeležena kao izdajnik“, navodeći da je jasno da to potiče iz „kuhinje crveno-crne koalicije Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije“.

„Istom rukom je vodila propagandu protiv Slavka Ćuruvije i Olivera Ivanovića“, rekla je Tepić, na konferenciji za novinare, u holu Skupštine Srbije.

Prema njenim rečima, ta propaganda je ojačala „od onog trenutka kada je postavila pitanje da li šef diplomatije i SPS Ivica Dačić zloupotrebljava pitanje Kosova i patriotizam da bi reketirao privrednike i uzimao od njih novac za navodno otpriznavanje Kosova a zapravo taj novac koristio za sebe i svoju stranku“.

Ona je rekla da će je obradovati tužba koju je Dačić najavio protiv nje jer će morati da o ovome što je navela govori na sudu.

Kako je rekla, tužno je da treba da se desi ovakva propaganda i spot protiv nje da bi se dokazalo da je na pravom putu i da čini pravu stvar, „jasno je da sam pogodila tačno u metu“, bez obzira, navela je, na rizik za njenu bezbednost koji to nosi.

Govoreći o odnosima u opoziciji, ona je rekla da se ne slaže sa načinom kako je lider Dveri Boško Obradović istupio kada je kritikovao Dragoljuba Mićunovića ali „isto tako ne razume da neko osporava odluku sopstvene stranke o bojkotu izbora i to javno“.

„Najvažnije je da su sve prave opozicione stranke na istom polju“, rekla je Tepić, pozdravivši odluku Pokreta slobodnih građana da bojkotuje predstojeće izbore.

Ona je navela, povodom komentara iz vlasti na tvit Vesne Pešić, da je „apsurdno da neko za nasilje optužuje Pešić koja je poznato po tome što se bori protiv nasilja“. 

Govoreći o trgovini oružjem, ona je rekla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „upregao ceo sistem za pokrivanje svog problematičnog saradnika, problematičnog trgovca oružjem Slobodana Tešića“.

Prema njenim rečima, dokumentom Narodne banke Srbije, sa potpisom Jorgovanke Tabaković, „omogućeno je da Tešićeva firma Partizan tek posluje kao kupac a ne kao komisionar, što znači da robu nabavlja u Srbiji u dinarima, a zatim je po višestruko većem iznosu preprodaje za devize bez obaveze da to prijavljuje i plaća porez“.

„Kao komisionar ima pravo samo na pet odsto, jer to nije njihovo naoružanje, već za račun fabrika prodaju dalje. U slučaju Tešića i ovog pokrivanja iz Narodne banke Srbije njemu je omogućeno da kupi robu i plati u dinarima i tako završi posao, dakle ne pet odsto komisione provizije, već da je kupi i po višestruko većem iznosu dalje preprodaje“, rekla je Tepić.

Komentar(1)

  1. milovan
    22. januara 2020. 11:36

    Ne razume, da se neko ne slaže sa odlukom svoje stranke!?

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.