Maple Bear CEE I Vantage Capital se udružili zbog €100 miliona vrednog investicionog programa radi širenja mreže franšiznih škola u Centralnoj i Istočnoj Evropi

  0
  Foto: promo

  Četiri godine od ulaska u Centralnu i Istočnu Evropu, Maple Bear, najveća i najbrže rastuća franšiza K-12 dvojezičnih škola na svetu, udružila se sa Vantage Capital-om u regionalnom investicionom programu vrednom 100 miliona evra.

  Vantage investicioni program u Maple Bear Centralna i Istočna Evropa ima četiri komponente:

  • Ulaganje kapitala u regionalnu centralu za finansiranje angažovanja do 70 dodatnih članova tima koji će ojačati kvalitet podrške u obrazovanju koja se nudi vlasnicima, nastavnicima i deci Maple Bear škola i za pomoć u ubrzavanju širenja mreže škola širom regiona,
  • Kapitalizacija Maple Bear Poljska koja planira da, uz pomoć svojih lokalnih poljskih akcionara, otvori više od 40 škola,
  • Kapitalizacija Maple Bear Češka Republika koja ima za cilj otvaranje više od 20 škola i
  • Program finansiranja u nekretnine koji će vlasnicima Maple Bear škola omogućiti da izgrade velike, vodeće osnovne i srednje škole (K12) na odličnim lokacijama.

  U Srbiji će partnerstvo sa Vantage ubrzati razvoj Maple Bear škola i vrtića i privući ozbiljne investitore u franšiznu mrežu škola Maple Bear.

  „U regionu je sve veća potražnja za dvojezičnim obrazovanjem a naše škole su u ​​idealnoj poziciji da to ispune. Naš koncept franšize se dokazao uspešnim startom u Bugarskoj, Rumuniji, Srbiji, Ukrajini i uskoro u Albaniji. A sada, naše partnerstvo sa Vantage Capitalom nam daje finansijsku moć da postignemo naše ambiciozne ciljeve rasta: da izgradimo mrežu od preko 200 škola u regionu,“ kaže generalni direktor Maple Bear CEE Jan Bidan.

  Foto: Na fotografiji s leva na desno: osnivač i predsednik Mapple Bear Global Shools Rodni Brigs (Rodney Briggs), Izvršni predsednik Vantage Capital-a Luk Albinski (Luc Albinski) i generalni direktor Maple Bear CEE Jan Bidan (Yann Bidan)

  Maple Bear je vrhunski brend i nudi kompletnu kanadsku dvojezičnu metodologiju i strategiju, upotrebom kanadskih i lokalnih nastavnih planova i programa koji su u potpunoj saglasnosti sa lokalnim propisima o obrazovanju. Trenutno postoji više od 570 franšiza koje obuhvataju Maple Bear vrtiće, osnovne i srednje škole u više od 30 zemalja.

  „Maple Bear nudi najbolje kanadsko obrazovanje za globalnu budućnost i svetski je lider u omogućavanju dvojezičnog obrazovanja. Na taj način se učenicima usađuju veštine kritičkog razmišljanja i obezbeđuje im se uspeh u svetu koji se brzo menja“, rekao je osnivač i predsednik Maple Bear Globalnih škola Rodni Brigs. „Takođe omogućavamo izvanrednu podršku našim školama kroz sopstveni nastavni plan i program razvijen od strane kanadskih i lokalnih prosvetnih radnika i kroz podršku koju nam pruža skoro 300 kanadskih fakulteta u obuci i podršci naših Maple Bear nastavnika širom sveta.“

  „Timski rad i saradnja su kamen temeljac Maple Bear filozofije. Naš cilj su profitabilna partnerstva“, kaže izvršni direktor Maple Bear Global Schools Arno Krug „i veoma smo zadovoljni početkom ovog novog partnerstva sa Vantage Capital-om koji sa nama dele istu filozofiju. Radujemo se brzoj ekspanziji Maple Bear-a u centralnoj i istočnoj Evropi kako bismo porodicama pružili priliku da uživaju u obrazovanju svetske klase po razumnoj ceni.”

  U Centralnoj i Istočnoj Evropi, Maple Bear trenutno ima 10 škola, koje rade ili su u procesu otvaranja u Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji, Albaniji i Ukrajini, a zahvaljujući partnerstvu sa Vantage Capital-om planira se dodatnih 200 novih škola u 22 zemlje tokom naredne decenije.

  „Pre dve godine smo odlučili da se fokusiramo na mogućnosti u sektoru obrazovanja sa našim novim odeljenjem pod nazivom Vantage Best in Class. Oduševljeni smo što su naši planovi opravdali ime. Partnerstvo sa Maple Bear-om je zaista „Najbolje u klasi“ i zajedno ćemo nesumnjivo postati lideri u vrhunskom dvojezičnom obrazovanju u regionu koji ima više od 250 miliona ljudi“, rekao je izvršni predsednik Vantage Capital-a Luk Albinski.