“Manje reči, više dela, predsedniče…”: Zašto je Vladimir Đukanović suspendovao aktivnosti u SNS

3
Medija centar Beograd

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović je u svojoj redovnoj kolumni za dnevni list Blic objavio da suspenduje sve svoje stranačke aktivnosti.

Đukanović je obrazložio da ne želi da se bori za one koje je predsednik stranke Aleksandar Vučić, na nedavnoj sednici Glavnog odbora, “direktno prozvao za najgore moguće bestidnosti”. On je dodao da su oni “i nakon toga nastavili sa starom praksom”.

“Dogodilo se i to da su svi ćutke pognuli glave, posebno oni koji su se prepoznali u njegovim zamerkama. Dogodilo se i to da mu upravo ti prozvani najviše aplaudiraju zbog obraćanja, jer su time mislili da su kupili dalji opstanak”, napisao je on.

On je naveo i da mu je muka od toga da najpre Vučić, a potom “i svako od nas koji srcem voli SNS, mora stalno njihove svinjarije da pravda po medijima i da troši sopstveni kredibilitet”.

“Najgore od svega je da takvi nikada ne osete posledice svojih činjenja, pa kad prođe bura, oni nastave po starom, praveći od nas idiote. Za takve više ne da ne mogu, nego neću da se borim”, napisao je Đukanović.

On kaže da Vučića voli i podržava najpre kao čoveka, ali da se došlo do tačke gde nema nazad.

Prema njegovom mišljenju, “prozvani moraju najhitnije da budu smenjeni” i da imenom i prezimenom bude obelodanjeno šta su uradili.

“Javnost mora jasno da vidi – ili će Vučić pokazati odlučnost prema osobama koje je prozvao ili da znamo da su oni daleko jači od čitavog sistema, pa da mi ostali ne ispadamo budale”, naveo je on, dodajući “pa čak neki od njih i da budu uhapšeni, o čemu svakako tužilaštvo ima zadnju reč”.

“Prihvatam da je možda Aleksandar Vučić i mene prozvao u svom obraćanju, ali neka mi se onda to kaže u lice i ja odmah odoh”, naveo je Đukaović koji, kako piše, ne želi da ga više trpaju u isti koš sa onima koje je “predsednik stranke onako brutalno obeležio”.

On kaže da Vučića voli i podržava najpre kao čoveka, ali da se došlo do tačke gde nema nazad.

Đukanović navodi i da prihvata da ponekad pretera u izjavama, da čini štetu stranci svojegavošću, neretko i esktremnim istupima i neslaganjem sa onim što stranka zastupa. Ali, kako kaže, ne prihvata da mu neko kaže da je nešto ukrao, da je korumpiran ili da se neregularno školovao.

Celu kolumnu možete da pročitate u današnjem Blicu, a Đukanović je završava porukom: “Manje reči, više dela!”.

3 KOMENTARA

 1. Djukanovicu, ako si ovo iskreneo rekao, reci cu i ja tebi iskreno.
  Zbog takvih koje ti navodis, ali i zbog tebe i tebi slicnis ja sam napustio SNS.
  Evo zasto zbog tebe i tebi slicnih. Bas zato sto si branio ocigledne gluposti stranackih funkcionera, ali i zbog toga sto si besomucno branio neke postupke i ponasanje samog A. Vucica.
  Ja ne zelim da budem slepi sledbenik – podanik jednog vodje. Ja zelim da sledim principe koje promovise jedna stranka. Na zalost, u SNS, a i u ostale stranke ulaze samo zaludjeni vodjom i zbog licnog interesa. Ljudi koji su sposobni da misle svojom glavom i koji uvazavaju principe moraju napustiti stranku.
  Kakva je to stranka u kojoj celo predsednistvo stranke iznese jedan stav, a predsednik stranke drugi i vi svi automatski prihvatite taj stav uz ogroman aplauz.
  U stranci su samo manipulanti i manipulisani. Broj manipulanata u SNS ce se mozda smanjiti posle akcije Vucica, ali ostace jedan vrhunski manipulant, a to je upravo on.
  Ako to ne vidis sam, ja ti ne mogu pomoci.

 2. Хаха, и ово је део кампање за изборе. Сад ће пар најмање послушних добити ногу, можда неки и осуђени .. све у сврху очувања власти

 3. Kao i uvek, predsednik samo prica radi sopstvenog marketinga, a dela nigde ne vidimo!!! Sns kadrovi rade sta hoce na svim nivoima. Zamislite da jedna sekretarica vedri i oblaci pozivajuci se na clanstvo u Sns?!?

Comments are closed.