Mandić: “Skupštinska većina više ne postoji. Tražimo novu vladu, novog premijera ili izbore…”

2
Printscreen/YouTube/B92 TV

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže da aktuelna skupštinska većina u Crnoj Gori “više ne postoji” i da je “neophodno resetovati odnose na stanje nakon 31. avgusta” jer, prema njegovim rečima, “Krivokapić, Bečić i Abazović prave dogovore sa poraženim Milom Đukanovićem na temama koje duboko dele Crnu Goru”, prenosi RTS.

Crnogorska Skupština je juče pokrenula glasanje o Rezoluciji o Srebrenici.

Za rezoluciju kojom se osuđuje “genocid u Srebrenici” glasalo je 55 poslanika, 19 je bilo protiv, uzdržanih sedam. Za Rezoluciju su glasali poslanici premijera Zdravka Krivokapića, Đukanovićevog DPS-a, parlamentarci iz stranke Dritana Abazovića i stranka Alekse Bečića.

“Glasanje za Rezoluciju o Srebrenici, koju nije izglasao ni parlament BiH, ide na štetu srpskog naroda i Republike Srpske. Poslanici Demokratskog fronta su napustili parlament i sada pored krize Vlade imamo i krizu Parlamenta. Pozvali smo koalicione partnere da resetujemo odnose, da napravimo nove dogovore, formiramo novu vladu, ali ako ne budemo to mogli da učinimo, onda ćemo uz pomoć prelazne vlade organizovati nove izbore”, naglasio je Mandić.

Prema njegovim rečima, Krivokapić već duže vreme nema podršku Demokratskog fronta i oni traže njegovu smenu.

“Nakon odustajanja Krivokapića da potpiše temeljni dogovor sa SPC,  neophodni su novi dogovori. Ja se zalažem za novu vladu i da Krivokapić ne bude više premijer, i da nađemo rešenja koja bi mogla da zadovolje one ljude koji su 30. avgusta glasli prvenstveno protiv Mila Đukanovića a za ono što je bila odbrana svetinja u Crnoj Gori”, rekao je Mandić.

2 KOMENTARA

  1. A što ne tražiš nove izbore. Ne smete, znate da više nikada nećete doći ni blizu vlasti. Uspeli ste da prevarite crnogorske građane sa kvazigrađanistima iz Ure. Nema više. Pročitani ste.

  2. Директан кривац за ово што нам се дешава си ти Мандићу, сви у Црној гори знају да си са Вучком договорио разбијање Владе да би на мала врата вратио КУМА Мила на власт, јер теби лично је љепше у опозицији него да си власт!

Comments are closed.