Mandić: “Preispitaćemo podršku Vladi jer tužilac koji se obračunavao sa Srbima nije smenjen”

0
Foto: Profimedia

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je da će ta koalicija podržati izglasavanje Zakona o slobodi veroispovesti, ali da će nakon toga preispitati podršku Vladi Crne Gore, a za ponedeljak je najavio sastanak svih predsednika stranaka koalicije “Za Budućnost Crne Gore”, prenosi N1.

On je istakao da je “na jučerašnjoj konferenciji glavni tužilac Milivoje Katnić saopštio da nastavljaju tamo gde su stali za vreme Mila Đukanovića i da za to ima podršku nove Vlade”.

Mandić je za TV Prva rekao da ako je postojao neko ko je kršio ljudska prava i ko se obračunavao sa srpskim narodom i opozicijom, to je bio Katnić, prenela je RTCG. 

Mandić kaže da je zbog toga on morao da bude smenjen već prvog dana rada nove Vlade, a ne da mu se daje snažna podrška da nastavi obračun sa kriminalom. 

“Zbog toga smo za ponedeljak zakazali sastanak svih predsednika stranaka naše koalicije. Našim kolegama ćemo predočiti činjenicu da ćemo podržavati Vladu u onome što smo obećali građanima Crne Gore, a što se ostale podrške tiče, imaćemo veoma konkretan uslov – ili mi ili Katnić”, kazao je Mandić. 

Istakao je i da će imati konkretne predloge da se iz državne uprave izbace, kako je rekao, ljudi Mila Đukanovića koji su kršili ljudska prava i slobode.