Mandić: “Krivokapić više nema poverenje i podršku DF-a”

0
Printscreen/YouTube/B92 TV

“Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, odbijanjem da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), izgubio je poverenje i više nema podršku Demokratskog fronta (DF)”, saopštio je jedan od lidera tog političkog saveza Andrija Mandić, a prenose podgoričke Vijesti.

On je rekao da će o sledećim potezima narednih dana razgovarati unutar saveza “Za budućnost Crne Gore” i partnerima sa kojima imaju većinu u parlamentu.

DF zajedno sa Demokratama i URA-om čine parlamentarnu većinu nakon izbora 30. avgusta.

Mandić je za A1 televiziju rekao da Krivokapić nije ispunio očekivanja kako crkvenih krugova koji si ga predložili za nosioca liste koalicije “Za budućnost Crne Gore”, tako i građana koji su na parlamentarnim izborima 30. avgusta prošle godine glasali za smenu vlasti.

Kako je istakao, Temeljni ugovor Vlade Crne Gore i SPC usaglašen je početkom aprila, a Krivokapić je, odbijajući da ga potpiše, napravio težak skandal.

Mandić je kazao da Krivokapić još ima šanse da reaguje tako što će otići u Patrijaršijski dvor i potpisati Temeljni ugovor.

“Krivokapić nije ušao u politiku kao stručnjak za ekonomiju ili pravo, niti kao iskusan političar, već je doveden da reši konkretna pitanja, a jedno od ključnih je upravo Temeljni ugovor sa SPC”, ukazao je Mandić.

Mandić je odbacio navode da će DF u predstojećim razgovorima predložiti njega za novog premijera, dodajući da je, s druge strane, nesporno da treba podvući crtu za 200 dana rada Krivokapićeve Vlade.