Mandić ima ideju za novog premijera Crne Gore

0
Printscreen/YouTube/B92 TV

Lider Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić je nakon sastanka rekao da je Demokratski front predložio da mesto premijera Crne Gore preuzme neko iz koalicije “Mir je naša nacija”, a da predsednik crnogorske Skupštine bude iz koalicije “Za budućnost Crne Gore”, prenose podgoričke Vijesti.

“Očekujem da će Krivokapić možda postaviti pitanje sopstvenog poverenja ili podneti ostavku”, rekao je Mandić.

Nezadovoljni su, kako je rekao, nizom poteza koje je Vlada Crne Gore povukla za 200 dana.

Mandić je rekao da su na sastanku predložili da premijer bude Miodrag Lekić.

“To bi bilo veoma dobro rešenje”,rekao je Mandić.

Danas je u Skupštini Crne Gore održan drugi sastanak predstavnika parlamentarne većine na kojem pokušavaju da pronađu rešenje za izlazak iz aktuelne političke krize.

Na sastanku su bili Boris Bogdanović (Demokratska Crna Gora), Miodrag Lekić (Demos), Vladimir Joković (SNP), Miloš Konatar (URA), Milan Knežević (DNP), Nebojša Medojević (PzP), Andrija Mandić (Nova), Srđan Pavićević (Civis), Maksim Vučinić (Radnička partija), Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora) i Marko Milačić (Prava Crna Gora).

Prvo okupljanje predstavnika većine održano je 24. juna, na inicijativu lidera Demosa i Socijalističke narodne partije, Miodraga Lekića i Vladimira Jokovića.

Čelnici Demokratskog fronta odbili su tada mogućnost rekonstrukcije Vlade na čijem bi čelu ostao premijer Zdravko Krivokapić, poručivši da u slučaju da ne bude saglasnosti o novom kabinetu, najkasnije do kraja godine treba organizovati vanredne parlamentrane izbore.

Drugi sastanak trebalo je da bude održan prošle sedmice, ali je odgođen jer deo lidera parlamentarne većine nije bio u Crnoj Gori.

Novo okupljanje dolazi dan pre početka dijaloga lidera parlamentarnih partija – koji je inicirao predsednik crnogorske Skupštine Aleksa Bečić – o pitanjima koja zahtevaju dvotrećinsku podršku poslanika.