Mandić, Bogdanović i Mikec sleteli u Beograd sa medaljama oko vrata: “Navijamo da broj poraste…”

0
Screenshot RTS

Na aerodromu u Beogradu organizovan je doček i konferencija za štampu na kojoj su govorili osvajači medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju – Milica Mandić, Tijana Bogdanović i Damir Mikec.

Njihova zajednička poruka je bila da su presrećni i ponosni zbog rezultata koje su ostvarili.

Milica Mandić poručila je da nije mogla ni da zamisli da će u jednom trenutku svoje karijere biti “nosilac dve zlatne olimpijske medalje”.

“Bila sam ponosna i presrećna zbog toga što sam osvojila ovu medalju i što sam poslednji put delila prostor u olimpijskom selu sa ovim ljudima. Da sam mogla sve bih pozvala da sa mnom prime medalju. Nisam spremna za novi olimpijski ciklus, imaću mnogo godina za ženu u borilačkom sportu, osećam da sam sada na vrhuncu karijere”, rekla je Milica Mandić.

Tijana Bogdanović je istakla da joj se svet srušio kada je izgubila prvi meč, ali nije želela da odustane.

“Želela sam da nastavim da se borim i došla sam do svoje druge medalje. Drago mi je što sam imala sreću da sa Milicom treniram i uz nju odrastam. Svaku medalju koju je osvojila – zaslužila je. Uradila je veliku stvar”.

Njihov trener Dragan Jović poručio je da je ovo “treća sreća”.

“Želeli smo dve medalje i na prošlim Igrama, ali nije nas htelo. Ovaj put jeste. Ovo je velika stvar za naš sport koji inače nema ovoliku pažnju. Ponosam sam”.

Strelac Damir Mikec rekao je da se osećao čudno.

“Samo mi je ovo falilo. Bio sam presrećan. I što sam imao priliku da osvojim medalju i što sam deo sporta koji redovno donosi medalje. Cela ceremonija, krenem da plačem, pa stanem. Ne znam šta se događa. I dalje nisam svestan da je ova veličanstvena medalja oko mog vrata. Valjda će uskoro da me pukne u glavu. Sada navijamo da se broj medalja još poveća.”