“Manastiri su adekvatno mesto za razgovore o novoj vladi…”

1
Foto: Printscreen Youtube / Crno na bijelo

Crkve i manastiri su adekvatna mesta za razgovore o novoj crnogorskoj vladi, rekao je lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović u Crnoj Gori.

Abazović je izjavio da ne vidi ništa sporno u tome što su razgovori o novoj crnogorskoj vladi vođeni u manastiru u prisustvu mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohija.

Na pitanje da li su crkve i manastiri adekvatno mesto za pregovore i da li je u redu da dogovorima o formiranju Skupštine i Vlade prisustvuju verski velikodostojnici, Abazović je novinarima u parlamentu rekao da jesu.

“Ja sam se iznenadio kada sam čuo pojedina mišljenja koja se podudaraju sa partijom koju ja predstavljam, a koja je 100 odsto građanska”, rekao je Abazović.

On je dodao da je crkva imala dosta uticaja na izborni proces.

Danas je konstituisan novi saziv crnogorske skupštine, a njen predsednik biće Aleksa Bečić, lider koalicije “Mir je naša nacija”.

Tri koalicije koje sada čine parlamentarnu većinu “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo” traže da mandatar za sastav nove vlade bude Zdravko Krivokapić.

1 KOMENTAR

  1. Bravo deco, bravo Dritane, vi ste mladost i uzor CG, bravo za kompletnu opoziciju, svi, ama bas svi ste izuzetni i normalni, pamet u glavu i ne slusajte nikog sa strane… budite ljudi, mladi ste, pametni, CG buducnost zavisi od vas i nadam se da je necete izneveriti… bravo deco i ostali

Comments are closed.