“Malo koji svetski državnik je nazvao Srbe i Srbiju šakom jada…”: Vučić o Milanovićevoj izjavi i saradnji sa Hrvatskom

0
Foto: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija otvorena za saradnju sa Hrvatskom i da će dve zemlje morati da imaju suštinski bolje odnose i dodao da je “malo koji svetski državnik” nazvao Srbiju i Srbe “šakom jada”, kako je to svojevremeno učinio novoizabrani hrvatski predsednik Zoran Milanović, preneo je B92.

Vučić je, upitan šta očekuje u odnosima Srbije i Hrvatske, rekao da će Srbija sa oduševljenjem da pozdravi svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj.

“Pozdravićemo svaki kilometar asfalta ili dalekovod koji Hrvatska izgradi u srpskim sredinama”, rekao je Vučić u Istanbulu.

On je istakao da je Srbija vrlo otvorena za saradnju sa Hrvatskom i da je ona neophodna ukoliko obe zemlje žele da opstanu na ovim prostorima i da zaustave veliki odliv ljudi koji je, navodi, proporcionalno veći u Hrvatskoj.

“Saradnja je ključna reč, a da li ćemo uspeti…”, rekao je Vučić i dodao da je malo koji svetski državnik nazvao Srbiju i srpski narod “šakom jada”, ali da je i bez ozbira na to čestitao Milanoviću pobedu na izborima.

“Želim da verujem da je to rečeno u nekom trenutku u kojem… ne znam šta se dogodilo. U svakom slučaju, mi ćemo morati suštinski da imamo bolje odnose sa Hrvatskom i Hrvatima”, rekao je Vučić.