Mali o smrti gradonačelnika Zagreba: “Znam sa koliko energije i posvećenosti je radio”

0
screenshot/hrt/nu2

(Beta) – Povodom smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, saučešće Upravi tog grada i porodici Bandić, uputio je danas nekadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali. 

Ministarstvo finansija Srbije, na čijem je čelu sada Mali, saopštilo je da je on poručio da je, “kao nekadašnji gradonačelnik Beograda, imao priliku da se susretne sa gradonačelnikom Bandićem” i da “zna s koliko energije i posvećenosti je radio taj posao”.

“Biti gradonačelnik jednog grada znači buditi se i ići na počinak s problemima svojih sugrađana i svakodnevno učestvovati u malim i velikim bitkama za grad. Gospodin Bandić je tako živeo i radio više od 20 godina i njegov grad i sugrađani će to pamtiti”, poručio je Mali.

Bandić je jutros umro u 66. godini od posledica srčanog udara, saopštila je Služba za informisanje Grada Zagreba na čijem je čelu bio 21 godinu, sada u svom šestom mandatu, kao predvodnik svoje stranke.

Rođen 1955. u Grudama, u Bosni i Hercegovini, gde je završio osnovnu i srednju školu, Bandić je diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu, gde je upisao i postdiplomske studije. Od 1980. do 1983. radio je u fabrici “Ledo”, a potom u zagrebačkoj Opštini Pešćenica-Žitnjak.